Vijesti/Najnovije
19.01.2021.

Tomonobu Itagaki osniva novi studio

Nudi se kompaniji Microsoft

Reditelj Ninja Gaiden i Dead or Alive, Tomonobu Itagaki, osnovao je novi studio - Itagaki Games - i rekao da bi mu bila čast da ponovo radi sa Microsoft-om.

Itagaki je podelio ovu vest na Facebook-u i otkrio da je ova najava trebalo da bude deo nedavnog Bloombergovog članka ali je izostavljena zbog ograničenja broja znakova.

Razgovarao je o tome kako u poslednje četiri godine od napuštanja Valhalla Game Studios, čiji je suosnivač, podučava razvoj igara mlađe generacije. Međutim, sada oseća da želi da ponovo napravi igru i zbog toga je osnovao kompaniju.

Itagaki Games nije deo ni Koei Tecmo-a ni Valhalla Games Studios-a. On svakako nije protiv ponovnog rada sa Microsoftom.  Znam da je Microsoft i dalje agresivan, Itagaki je izjavio. Ako me kontaktiraju, biće mi čast.

Višestruki naslovi Ninja Gaiden i Dead or Alive pod Itagakijem bili su Xbox ekskluziva, tako da odnos sa Microsoftom već postoji.

Podsećamo vas da je Itagaki podneo ostavku 2008. godine nakon izlaska Ninja Gaiden 2 ali je podneo i tužbu protiv kompanije i predsednika Yoshimi Yasude zbog neisplaćenih bonusa.

Slični članci

11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...
02.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
April nam donosi tenis, ali i još po neki interesantan naslov