Vijesti/Najnovije
06.02.2021.

Preminuo glumac Kristofer Plamer

Kapetan fon Trap iz filma

Oskarovac Kristofer Plamer, proslavljen ulogom kapetana fon Trapa u filmu "Moje pesme, moji snovi", preminuo je u 92. godini.

Plamer je preminuo u svom domu u Konektikatu u SAD, a uz njega je bila njegova supruga Elejn Tejlor. Više od 50 godina u filmskoj industriji i brojne brojne uloge, od filma „Muškarci koji mrze žene“ (Girl With the Dragon Tattoo), do glasa negativca u filmu „Up“ iz 2009. godine ali i advokata u brodvejskoj predstavi „Nasledi vetar“ poznati su svima. Međutim, njegova uloga pored Džuli Endrus, kao glave porodice fon Trap, učinila ga je zvezdom iako je smatrao da je ta uloga bila bez humora.

Toliko smo se trudili da unesemo malo humora u taj lik. Bilo je gotovo nemoguće. Bila je agonija da od njega napravimo nešto što nije figura od kartona“, izjavio je Plamer 2007. godine.

Ta uloga ga je napravila zvezdom a voleo karakterne uloge i smatrao je da su zahtevnije. To je možda jedan od razloga što nije postao još poznatiji.

Njegov rad je imao uspone i padove a pravu renesansu je doživeo kasno u životu sa ulogom Majka Volesa u filmu Majkla Mena iz 1999. godine „The Insider“. Nastavio je sa „A Beatuful Mind“, Nickolas Nickleby, The Lake house, Blizzard, Cold Creek Minor, Must love dogs, Syriana, Knives out, Pixies i mnogi drugi.

Mnogo ljudi u svetu su nesrećni sa onim što imaju. Onda odu u penziju i postanu kao biljke. Mislim da je penzionisanje u bilo kojoj profesiji smrt, tako da sam rešen da nastavim da se koprcam“, rekao je on za AP 2011. godine a sa snjimanjima kao da niije stajao.

Poznato je da je Plamer 2017. zamenio Kevina Spejsija u ulozi Pola Getija u filmu „Cena života“ (All the Money in the World) samo šest nedelja pre nego što je film trebalo da izađe u bioskope. Za tu ulogu je dobio nominaciju za Oskara.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41058
 Postani pjevač najvećeg rok benda ikada! paket uključuje 2 mikrofona
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
37,99 EUR
Veličina
Nova
37 ,99 EUR
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41057
Postani pjevač najvećeg rok benda ikada! paket uključuje 1 mikrofon
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
28,99 EUR
Veličina
Nova
28 ,99 EUR

Slični članci

28.
Jan.
2021.
Vijesti/Najnovije
Mlada Jeanette Maus je preminula od posledica COVID-19.
11.
Dec.
2020.
Vijesti/Najnovije
  Glumac Tommy ‘Tiny’ Lister je preminuo u 62. godini u svom stanu u L.A-ju a istraga o smrti je u toku.
08.
Oct.
2020.
Vijesti/Najnovije
Legendarni gitarista i jedan od osnivača grupe Van Halen - je izgubio bitku sa rakom.