Vijesti/Najnovije
23.02.2021.

Journey to the Savage Planet - Čudne stvari se dešavaju u svetu Stadia igara

Ovo je za sada problem bez rešenja

Avantura Journey to the Savage Planet objavljena je za Stadia platformu istog dana kada je Google zatvorio svoje interne razvojne studije - uključujući i studio koji stoji iza ove igre, Typhoon Studios. Slučajnost ili namera ali sa velikim posledicama. Ispostavilo se da Stadia verzija Journey to the Savage Planet sadrži veliku grešku. I čini se da niko nije upućen u to ko može da je popravi.

Samo lansiranje igre je donelo bug koji uzrokuje smrzavanje na početnom ekranu igre. To se dešava velikom broju igrača. Kako je nemoguće na Stadia platformi naći lokalne datoteke, igrači nisu u mogućnosti da sami pokušaju da reše problem, što znači da moraju da se obrate službenim kanalima podrške. Typhoon više ne postoji pa programeri igre ne mogu da primene to rešenje.

Po komentarima na forumima, čini se da Google i Planet 505 Games koji je razvio igru nisu sigurni ko je odgovoran. Google podrška usmerava na 505 Games, a poruke dobijene od podrške 505 Games navode na to da kompanija više nema kontrolu nad kodom igre i kažu da bi samo Google mogao da uradi ispravku.

Čini se da je nešto što bi do skoro moglo da se podvede pod rutinski posao postao nerešiv problem.

Čini se da će se vesti ne samo o ovoj igri nastaviti jer su podnete kolektivne tužbe protiv Google, Id Software i Bungie zbog navodnog obmanjivanja kupaca o mogućnostima platforme da prikazuju igre u 4K rezoluciji.

Podsetimo se i da je Google početkom februara ove godine zatvorio svoje Stadia interne studije a preko 150 radnika je ostalo bez posla.

Da li je neko od vas pokušao da odigra Journey to the Savage Planet?

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Pridružite se Mariu, Luigiju, princezi Peach i Toad-u u misiji spašavanja kralje...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
69,99 EUR
Veličina
Nova
69 ,99 EUR
Korišćena
69 ,99 EUR
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4228
Igrajte igru, zasnovanu na filmu, koji je zasnovan na igri. Ratchet & Clank je nova ig...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
21,99 EUR
Veličina
Nova
21 ,99 EUR
Korišćena
21 ,99 EUR
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4097
PS4 LittleBig Planet 3
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
22,99 EUR
Veličina
Nova
22 ,99 EUR
Korišćena
22 ,99 EUR

Slični članci

25.
Nov.
2020.
Nintendo
Nintendo igrači je verovatno od početka frustrirao nedostatak opcije za transfer igara sa interne memorije na SD karticu. U situacijama kada ponestane&n...
01.
Sep.
2020.
Playstation
Playstation konzola je moćna stvar koja može da radi još bolje uz par trikova. Jedan od njih je kako isključiti obaveštenja.
24.
Aug.
2020.
Playstation
Od dobrog može biti još bolje.