Vijesti/Najnovije
27.11.2021.
Autor: Autor: Adi Zeljkovic

CALL OF DUTY: VANGUARD - RECENZIJA

Opet je to doba godine, baš na vrijeme za prazničnu sezonu!

Već godinama se Call of Duty posmatra kao multiplayer igra i mnogi od vas će u potpunosti ignorisati kampanju. Vanguard predstavlja akcioni ep o Drugom svjetskom ratu. Super vojnici protiv poznatog neprijatelja nacističke Nemačke. Ovoga puta, nacisti se bliže kraju svoje kampanje i ulažu posljednji napor da ožive snove o svjetskoj dominaciji.

Oni ovaj napor nazivaju Project Fenix, a na zajedničkim naporima jedinice Vanguard zavisi istorija planete zemlje!

Na raspolaganju su vam četiri lika i svaki od njih ima neke jedinstvene karakteristike. One uključuju komandovanje NPC vojnicima na koje naiđete, što će vam pružiti taktičku prednost. Likovi su impresivno dobro sastavljeni te ćete saznati više o svakom od njih kako napredujete kroz priču. Glasovna gluma je dosta solidna i iako je premisa urađena hiljadu puta ranije, motivacija likova i ulozi u igri otežavaju da kažemo onu dobru poznatu: Ah shit, here we go again.

Mislim da niko ne želi da doživi rat, i to ovaj iz igre, ali odličan dodatak u igri su vozila koja su napravljena zaista dobro i neuporedivo su realnija nego u prethodnih nekoliko dijelova franšize.

MULTIPLAYER

Vratimo se na srž svake Call of Duty igre!

Multiplayer!

Igra izgleda kao Modern Warfare! Ponekada se brzo igra, ponekada taktično! Ako više volite sporiji tempo konkurentskih naslova, Vanguard nije za vas. Tu je i dobro nam poznata receptura otključavanja nagrada kroz game passive i raznorazne mikrotransakcije kako biste što bolje izgledali u samoj igri.

Ovog puta su me developeri iznenadili u pogledu dizajniranja mapa za multiplayer i iznenađujuće ih je veliki broj na samom lansiranju igre. Tu su nam i dobro poznati modovi igranja a ja bih volio da izdvojim u Vanguardu Champion hill! Borbena arena bazirana na odredu gde se udružujemo i koordiniramo sa svojim najboljim prijateljima. Ima potencijala za eSports.

Tu su naravno i zombiji iako kada pomislim na zombije u ovom ratu odmah se prisjetim Wolfensteina i izgubim volju da igram ovaj mod, naročito jer developeri nijesu baš najbolje napravili zombije u Vanguardu te se nadam da će kroz nekoliko ažuriranja to biti ok.

ZAKLJUČAK

Vanguard!

Još jedan Call of Duty koji sada izgleda bolje nego ikada naročito na PlayStation 5 konzolama. Activision nam nije donio ništa novo, ništa spektakularno! Ista receptura! Vanguard nije loš, nije sjajan, ali multiplayer mape će definitivno privuci ljubitelje!

POZITIVNO

  • Impresivna grafika
  • Multiplayer se drži
  • Najraznovrsnija CoD igra koju sam vidio u posljednje vrijeme

NEGATIVNO

  • Kampanja je kratka
  • Pokušaj dublje priče propada
  • Drugi svjetski rat je predvidljiva i dosadna pozadina

 

Preuzeto Respawn.ba

Slični članci

11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...
02.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
April nam donosi tenis, ali i još po neki interesantan naslov