Vijesti/Najnovije
28.11.2021.

TAKE 2 IDE NA SUD

Moderi uzimaju stvar u svoje ruke

 

U septembru je Take 2 je podnio tužbu protiv 14 programera iz cijelog svijeta koji su zajedno radili na pravljenju izvedenog izvornog koda za GTA 3 i GTA Vice Citz.  Rezultat je bio projekat RE3, koji nudi „potpuno obrnuti izvorni kod za GTA III i GTA VC“, kao i portove igara za Switch, Wii U i Vita.  

Projekat takođe uključuje neka poboljšanja originalnih igara, uključujući ispravke grešaka, rotirajuću kameru, podršku XInput kontrolera na računaru, podršku za široki ekran i bez ekrana za učitavanje između ostrva.

Čini se da je Take 2 malo nervozan zbog posljednjih problema sa GTA trilogijom.

U tužbi Take 2 se tvrdi da su programeri koji su radili na projektu „svjesni da nemaju pravo da kopiraju, prilagođavaju ili distribuiraju derivat GTA izvornog koda, ili audiovizuelne elemente igara, i da to predstavlja kršenje autorskih prava ”.  Međutim, moderi su odgovorili tako što su demantovali tvrdnje iznete u tužbi, odgovarajući: „Optuženi poriču da tužilac ima pravo na bilo koju pomoć koju je tražio u svom zahtjevu za olakšanje. Tuženi sa poštovanjem traže da sud donese presudu u njihovu korist i protiv tužioca, uskraćujući tužiocu svu pomoć koja se ovdje traži.”  

Odgovor negira tvrdnje Take 2 da je „pretrpio i nastavlja da trpi štetu“ kao rezultat distribucije moda. Jedan od razloga za to je zato što, iako sam mod sadrži reverzno projektovan izvorni kod iz originalnih igara, on zapravo ne sadrži nikakvu imovinu koju je napravio Rockstar kao što su muzika, dijalog i slike, što znači da igrači moraju da posjeduju kopiju GTA III da izgrade sopstvenu luku.

Slični članci

11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...
02.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
April nam donosi tenis, ali i još po neki interesantan naslov