Vijesti/Najnovije
02.12.2021.

OPEN WORLD IGRE KOJE OČEKUJEMO 2022

I to nestrpljivo!

Jako rijetko igre zabilježe magični osjećaj koji je učinio prvi Breath of the Wild. Bilo je neizbježno da će igra na kraju dobiti nastavak, a nakon onoga što se čini kao vječnost, taj nastavak bi trebao biti objavljen 2022. godine.

Postoji mnogo razloga zašto smo ja, i mnogi drugi ljudi oduševljeni predstojećim nastavkom. Ipak,glavni razlog je ovaj: BotW je i dalje zabavan! Sve ove godine nakon izlaska, još uvijek mogu da mu se vratim i osjećam se jednako srećno i zadovoljno dok trčim po Hyruleu otvorenog svijeta kao i u prvim danima njegovog objavljivanja. Postoji neka neopisiva magija u BotW-u, i iako ne mogu uvijek iriječima i tačno opisati šta je to. Bilo je nekoliko igara koje su se tome približile u godinama od pojave igre i igranja. Znajući da dolazi potpuno nova avantura, smještena u isti svijet, i dajući mi priliku da iznova doživim to uzbuđenje sa novim funkcijama i još mnogo toga osjećam to rijetko zadovoljstvo iščekivanja da ga doživim 2022.

 

SAINTS ROW

Saints Row se oduvijek isticao u odnosu na neke druge igre. Ono što je počelo kao igra koja se bavi žanrom Grand Theft Auto ubrzo je postalo žanr samo po sebi, sa toliko ličnosti i posebnosti iza sebe. Oduvek sam volio ovaj serijal, ali morate priznati, postala je malo previše u Saints Row 4.

Uz najavu ponovnog pokretanja postavljenog za 2022., niijsam mogao biti uzbuđeniji zbog povratka Saints i onoga što izgleda njihov najbolji ulazak do sada. Za mene, ovo novo porijeklo Saints-a izgleda kao savršena mješavina Saints Row 2 i Saints Row The Third, oba su najjače strane cjelokupne serije. Igre su oduvijek težile slobodi i prilagođavanju, a programeri su se toga držali kada je u pitanju planiranje i rad za ovu novu igru. Vratili smo se užurbanoj zabavi i uličnim bandama i nema više međugalaktičkih simulacija invazije vanzemaljaca koje su potaknute supermoći. Da, možda je Saints Row 4 bio previše.

 

HORIZON FORBIDDEN WEST

Među beskrajnim mnoštvom izdanja otvorenog svijeta, nijedno me nije privuklo  kao Horizon Zero Dawn. Poznato mi je da se borim da završim ove vrste igara zbog silnog obilja sporednih zadataka koji sve odvlače od glavnog, često hitnog narativa, ali Horizon je drugačiji. Njegova priča mi je toliko fascinantna da sam sve ostalo ignorisao i požurio cijelu stvar u nekoliko sjedenja.

Uzbuđen sam što vidim gde će Forbidden West krenuti, i jedva čekam da saznam više o uništenom svijetu koji Aloy prolazi. Prva igra je gledala unutra, na Aloy i kako su ona i svijet nastali, a sada je vrijeme da saznamo koje je njeno mjesto u njemu. Takođe, još divovskih robotskih dinosaurusa. Ko ih ne voli?

 

FORSPOKEN

Pored velikog izbora open world igara, postoji jedna zbog koje sam nevjerovatno uzbuđen, a to je Forspoken. Kada su izbacili prvi teaser, mnogi su špekusali da će to biti sledeći Final Fantasy. I iako se ne pridružuje toj slavnoj franšizi, i dalje izgleda izuzetno obećavajuće, posebno zbog činjenice da dolazi iz kuhinje istog razvojnog tima koji nam je dao Final Fantasy 15.

O Forspokenu se još nije mnogo otkrilo, ali znamo tri važne stvari. Prvo, to je RPG otvorenog svijeta sa naglaskom na brzo kretanje. Drugo, njegov protagonist je mlada žena iz Njujorka bačena u magični svijet koja dobija narukvicu koja govori. I treće, izgleda zapanjujuće! Ozbiljno, igra izgleda kao da kaplje od laka. Potpuno sam uveren da će Luminous Productions isporučiti fantastičan proizvod i zadovoljiti i najzahtevnije igrače.

 

SUICIDE SQUAD: KILL THE JUSTICE LEAGUE

Suicide Squad: Kill the Justice League ima Harley Quinn, što ga čini igrom godine. MultiVersus takođe ima Harley Quinn,ali, zabavna činjenica, izgleda loše, što znači da je van pogona. Odred samoubica, međutim, izgleda odlično, s Rocksteadyjem koji se gradi na Arkhamverse-u koji je osnovao trilogijom Batman: Arkham. Batmanove avanture uvele su oblik borbe prsa u prsa koja je više puta oponašana, ali nikada nije poboljšana, a ako će neko to učiniti, očekivali biste da će to biti sam Rocksteady.

 

ELDEN RING

Najiščekivaniji otvoreni svjetovi, ha?

Ova lista ne bi bila potpuna bez Elden Ringa. FromSoftware ima usavršenu formulu koju sve njegove igre prate od Demon’s Soulsa; videli smo to u Bloodborneu, pa čak i Sekiru, uprkos tome što su izbacili nadimak Souls.

Ali koliko puta možete malo izmjeniti tu formulu prije nego što postane dosadna? Bloodborne je smanjio količinu oružja, odlučivši da svako od njih učini zanimljivijim, i povećao je agresiju u borbi; Sekiro je naglasio priču, stealth, duele i singleplayer, protežući formulu Soulsa do njenih granica, postalo je teško. Na kraju krajeva, stanje studija u kojem je radio prije Demonovog bilo je veoma različito, iako poznato, samo pogledajte njihov dungeon crawler, King’s Field, čvrst RPG.

To je Elden Ring. To je sledeća FromSoftwareova Demon’s Souls, igra koja bi mogla redefinisati budućnost studija. Uzimanje formule Souls i njezina primena na manje linearno, otvorenije okruženje je uzbudljivo jer je potpuna suprotstavljenost čvrsto povezanim nivoima prošlih igara nalik Metroidvaniji. To je ono što stvara potencijal da gurne Souls na sljedeći nivo, i jedva čekam da ga vidim na djelu.

 

DYING LIGHT 2

Dying Light 2 je uzbudljiv iz mnogo razloga, ali glavni među njima je njegov otvoreni svijet i način na koji ga možete zaobići. Osim što je zaražen zombijima, ono što Dying Light izdvaja od ostatka čopora je njegov fokus na parkour u prvom licu i kako ga možete koristiti i u kretanju i u borbi. Jednog trenutka skačete između zgrada, a sljedećeg bacate zombija sa ograde. Jedna je jednako sjajna kao i druga. Originalna igra je dokazala koliko dobro ovaj koncept funkcioniše i Dying Light 2 izgleda kako bi ga evoluirao na ključne načine dok uvodi cijeli novi svijet za istraživanje, i nadamo se da će uspjeti.

 

DRAGON AGE 4

Dragon Age 4 će vjerovatno biti najiščekivanija igra u seriji do sada. Glavni razlog za to je taj što iako su i Dragon Age Origins i Dragon Age 2 imali neke nerazjašnjene tačke zapleta, Inkvizicija je imala prilično težak trenutak ‘Oh, usput, vaš saveznik Solas je zapravo vilenjački bog Fen’Harel i on je na neki način učinio da se događaji inkvizicije dese. Da, svi smo bili šokirani, uprkos prilično očiglednom tragu da je Solas bio na mestu Jude u omažu sceni posljednje večere na poleđini kutije igre.

Trespasser DLC nakon lansiranja naizgled je postavio Solasa kao ‘velikog lošeg’ Dragon Agea 4 dok otkriva svoje planove da sruši veo i uništi svijet kakav poznajemo, ali nisam zapravo uvjeren da će on biti glavni neprijatelj u nastavku. U svakom slučaju, jedva čekam da uhvatim korak sa Solasom, iako će to biti kao potpuno drugačiji protagonista,  i pokušati ga uvjeriti da se ponaša kao nevaljalac i da bi trebao to prestati. Osim toga, Dragon Age 4 će biti prvi put da možemo provjeriti Tevinter, koji je spominjan u svim igrama do sada, a možda to znači da ćemo sustići i Doriana (još jedan moj favorit).

Mislim da će Dragon Age 4 biti odlična mješavina starih elemenata i potpuno novih iznenađenja za igrače, i jedva čekam da vidim kako je Bioware izgradio uspjeh Inquisition-a.

Spreman sam da se izgubim u potpuno novoj mapi na koju provodim previše vremena radeći opcione sporedne zadatke dok je svijet na rubu katastrofe. I bolje da bude i Nugs.

Koju ćete od navedenih vi prvo zaigrati?

 

Preuzeto sa Respawn.ba

Slični članci

11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...
02.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
April nam donosi tenis, ali i još po neki interesantan naslov