Vijesti/Najnovije
08.12.2021.

KO JE TINY TINA A ŠTA TINY TINA’S WONDERLANDS ?!

Izdavač je jako čudan kada je ova igra u pitanju

Tiny Tina's Wonderlands je action role-playing FPS video igra koju je razvio Gearbox Software, a izdaje 2K Games. U pitanju je spin-off u okviru Borderlands serijala i nasljednik Borderlands 2: Tiny Tina's Assault on Dragon Keep. Igra je planirana da se izda za igranje na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X i Series S Marta 2022.

 

Zvanični sajt igre je https://playwonderlands.2k.com/

Interesantno je da je ova igra, za razliku od spomenutog Borderland dobila oznaku T umesto standardne M koju ovaj serijal dobija. 

OCJENA T - za TINEJDŽERE Sadržaj je generalno prikladan za uzrast od 13 i više godina. Može da sadrži nasilje, sugestivne teme, grubi humor, minimalnu količinu krvi, simulirano kockanje i/ili rijetku upotrebu nepristojnog jezika.  

OCJENA M - za STARIJE Sadržaj je generalno prikladan za uzrast od 17 i više godina. Može da sadrži intenzivno nasilje, krv i krvoproliće, seksualni sadržaj i/ili nepristojan jezik.

Fantastična igra je možda još uvijek daleko, ali polako saznajemo osnovno o njoj. Vidjeli smo nova okruženja i neke klase, kao što su Stabbomancer i Brr-Zerker, koje ćemo igrati kada ih pretražujemo u potrazi za čudovištima i plijenom. Gearbox je takođe ponovo pokrenuo originalni DLC koji je inspirisao Tini Tina's Wonderlands, Assault on Dragon Keep, kao samostalnu igru. Ovo dodatno potvrđuje da je Wonderlands svojevrsni nastavak, i da igrači mogu očekivati istu haotičnu energiju i inspiraciju na stolu koji su ovu ekspanziju učinili tako nezaboravnom.

 

 

Ovaj energični trejler nam daje prvi pogled na igru Tiny Tina i na odgovarajući način je praćen privlačnom melodijom kawaii metal  benda Babimetal. Svijet fantazije inspirisan D&D male Tine uključuje podzemne pećine, ogromne šume pečuraka i planine pune trolova. Tu su i hodajući skeleti i gospodari zmajeva sa kojima se možete boriti, kao i mnoštvo oružja koje će vam pomoći da se nosite sa hordama glupih neprijatelja koje vam igra baca. Originalni trejler za E3 najavu takođe pokazuje malo više bioskopski pogled na fantastičnu avanturu:

 

 

Postoje dvije nove klase u  Tiny Tina's Wonderlands

Gearbox je otkrio dve klase koje ćemo moći da igramo kada se otisnemo i Tinin svijet sljedeće godine: Stabbomancers i Brr-Zerkers. Kao što ste vjerovatno pretpostavili, prva je sve o magiji i noževima. Dočaravanje oštrica iz vazduha za kritične udare prije nego što nestane u sjenci je suština. Brr-Zerkeri su, s druge strane, potpuni melee-a. Koriste sposobnosti zamrazavanja i grubu silu da poraze neprijatelje, a imaju posebno zabavan skok u napadu koji vam omogućava da pređete do svog neprijatelja u trenu. Za potpuni pregled njihovih sposobnosti u svijetu, pogledajte trejler u nastavku:

Kako izgleda mapa?  

Kako je igra u velikoj mjeri inspirisana tabletop RPG-ovima, mapa Tiny Tinine zemlje čuda sadrži i razne tamnice i svijet sa plijenom, misijama, nasumičnim susretima i mnogo različitih okruženja za istraživanje, uključujući i jedno pod nazivom Butt Stallion Castle . Ovo je vjerovatno mjesto gdje Vonderlands' vladar, Butt Stallion, boravi. Evo nekih od onih za koje znamo do sada:

  • Brighthoof: Glavni grad i kraljevstvo Butt Stallions koje čuva Diamond Guard, ali se od nedavno suočavaju sa napadima neprijatelja.
  • Butt Stallion's Castle: Poznat kao Castle Sparklewithers, ova sjajna tvrđava je dom vladara Wonderlands.
  • Sunfang Oasis: Raj laguna, bujnog lišća i drevnih ruševina smještenih usred pustinje. Nažalost, u njemu žive i Coiled, koji zvuče kao zmijska čudovišta.
  • Tangledrift: Stabljika pasulja koja je narasla toliko da je stvorila sopstveni ekosistem, sa ljudima koji žive u domovima van domašaja čudovišta ispod.

Ovim lokacijama ćete se kretati pomjerajući svoje likove na tabli i dodirujući nasumične susrete da biste unijeli zasebne mini-mape na osnovu svake od njih. Takođe možete dobiti pun opis kako ovo funkcioniše na zvaničnom blog postu .

Gearbox je uključio neke od "stvarnog sveta" detritus likova iz Borderlands sloja fikcije kao prepreke u vašem svetu fantazije, uključujući i vodopad od sode, kao i kockice i impozantne prepreke za puf od sira.Mali svet koji se smanjuje u zracima koji podseća na de_rats iz Counter-Strike ili The Legend of Zelda: The Minish Cap.

 

                                                                                                               

Gameplay: Kako će funkcionisati?

Uglavnom, vjerovatno slično Borderlandsu. Puno borbe, puno glupog humora, mnogo pucanja, štete po stvarima a sve da biste dobili bolje oružje kako biste mogli da pucate u veći broj neprijatelja i stvari. Likovi koji previše pričaju, potkopavajući pritom sopstvene šale. Sve što je bilo sjajno u vezi Borderlandsa će vjerovatno biti prikazano, kao i sve dosadno. Wonderlands takođe ima isti naglasak na plijenu kao Borderlands, ali sa fantastičnijom temom, nudeći oklop kao kolekcionarski predmet uz oružje. Postoje i neke značajnije razlike, Wonderlands po prvi put uvodi malee oružje, iako je malo verovatno da će ono imati prednost u odnosu na vaše oružje. Jedna velika razlika: Wonderlands nema granate. Umjesto toga, igrači će moći da bacaju različite čarolije, a očigledno većina njih ima kratko vrijeme hlađenja, što znači da možete koristiti vatru ili tornado da raznesete neprijatelje, ili da igrate više ulogu podrške, smanjujući vrijeme hlađenja i nudeći zaštitu. Kako je u videu ovdje izjavio Cox „Mi zapravo volimo da razmišljamo o našim činima više kao o mini vještinama, zbog njihove moći i njihovog različitog ponašanja.“

 

 

Koja je priča?

Specifičnosti priče Tiny Tina’s Wonderlands su još uvijek skrivene, ali je jasno šta će biti suština priče,a znamo da odmah slijedi omiljeni Borderlands 2 DLC Assault on Dragon Keep. U toj ekspanziji, Tiny Tina i heroji prve Borderlands igre igraju RPG pod nazivom "Bunkers and Badasses". Kontrolišući likove Borderlands 2, oni kreću u fantastičnu avanturu, a Tiny Tina je Dungeon Master u svom divlje nepredvidivom stilu. U trejleru koji je producirao IGN, kreativni direktor Wonderlands-a Matt Cox objašnjava da se igra „dešava ubrzo nakon Dragon Keep“, ali da je to „potpuno nova avantura u potpuno novom svijetu u mislima od Tiny Tine." Dakle, iako je nastavak Dragon Keep-a, zvuči više kao samostalno iskustvo nego direktan nastavak.  Ovo ima još više smisla kada uzmete u obzir da je Gearbox nedavno lansirao Assault on Dragon Keep kao samostalnu igru nazvavši je „A Wonderlands One-shot Adventure“. 

 

 

Koje ćete likove glumiti u ovoj igri?  

Svoj sopstveni! U prvoj seriji Borderlands, Tiny Tina's Wonderlands će omogućiti igračima da kreiraju sopstvene likove, umjesto da igraju kao skup unaprijed uspostavljenih lovaca na trezore. Cox posebno navodi da ovo mogu biti "višeklasni" heroji, što zvuči kao standard koji vam daje mogućnost da koristite vještine i sposobnosti nekoliko klasa likova, iako će Wonderlands vjerovatno ovo prilagoditi da vam dozvoli da slobodno birate svoje vještine, da se ne opterećuje klasama. Takođe, navodi da će heroji biti prilagodljivi.

 

Da li će Ashly Burch ponovo biti Tiny Tina?

Da! Ali to nije sve. Igra ima impresivnu glasovnu postavku, uključujući Andy Samberg iz Brooklin 99, Will Arnett iz Bojack Horsemana, Wanda Sykes koja je viđena u emisijama poput Black-ish i Curb Your Enthusiasm, i veterana glasovne glume Gabe Kunda, koji mnogo radi na video igrama i anime emisijama.  IGN video takođe daje neku ideju o tome koga će ovi glumci igrati. Gabe Kunda vokalizuje lika koja se vidi u trejleru, iako nije precizirano ko je to. Will Arnet će igrati tiranina Dragon Lord, glavnog negativca igre. Endi Samberg igra lik po imenu "Captain Ballantyne," dok Wanda preuzima ulogu "robota opsednutog pravilima 'Fretta'" po riječima Mett Cox-a. 

 

Mjesto?

Cox ga opisuje kao "haotičnu fantaziju." Dakle, dok će biti kostura, zmajeva i čega drugog, naići ćete i na čudna bića kao što su ajkule sa nogama, koje ste možda primjetili u trejleru. U Assault on Dragon Keep, ovaj haos je vođen hirovima Tine, koja redovno mijenja pravila igre na osnovu svog raspoloženja i impulsa. Na početku Dragon Keepa, na primer, igrači stižu u seosku luku po sunčanom danu, nebo je išarano dugama, samo da bi Tina brzo promenila mišljenje o vremenu, učinivši da se cijelo nebo promjeni i otkrije mračnu i olujnu noć. Kako nam se čini, Wonderlands namjerava da bude veća verzija ovog razigranog, hirovitog svijeta. "Veoma nepredvidljiva Tina postavlja pravila, ona mijenja svijet u hodu i vodi igrače na njihovom epskom fantazijskom putovanju," objašnjava Cox. Još uvijek nije jasno da li će ovo biti isključivo scenaristički ili dinamičnija dešavanja koja se odnose na vaše radnje u igrici.

 

Eto, mi za sada toliko. Šta vi mislite o najavama i informacijama o ovoj igri?

Slični članci

26.
Mar.
2024.
Vijesti/Najnovije
Ne može se reći da smo imali jaku zimu i da smo željni lijepog vremena i sunca, ali ako želite da zaigrate neku igru koja će vas ubaciti u proljećni vajb. ov...
26.
Mar.
2024.
Vijesti/Najnovije
Nakon Assassin's Creed Mirage i Assassin's Creed Nexus igrači su nestrpljii i željni vesti o budućim igrama
18.
Mar.
2024.
Vijesti/Najnovije
HoYoverse je smislio novi sistem pod nazivom baner Chronicled Wish u igri Genshin Impact.