Vijesti/Najnovije
23.01.2022.

KOLIKO SU IGRAČI POTROŠILI 2021. NA MOBILNIM IGRAMA?

Otvorite oči i pokrenite neku igru.

Gejming i nije nešto.

Mnogo buke a ništa specijalno.

Pretjeruju kada kažu da je gejming industija budućnosti.

To su neki od komentara roditelja koji i dalje misle da je gejming nešto na šta treba zatvoriti oči. Za njih imamo par informacija. Tehnološki analitičar je otkrio koliko su novca igrači potrošili na mobilne igre tokom cijele prošle godine. Ova cifra dolazi od mobilnog analitičara App Annie u izvještaju koji detaljno opisuje stanje mobilnih uređaja u 2022. godini, koji je uočio GameSpot. U njemu se navodi da je 123 milijarde funti (170 milijardi dolara) potrošeno na aplikacije uopšte, a nešto manje od 85 milijardi funti potrošeno samo na mobilne igre. Roblox je zauzeo prvo mjesto po iznosu koji su potrošili potrošači, a Genshin Impact nije iznenađujuće bio na drugom mjestu.

Što se tiče mjesečno aktivnih korisnika, prvi je bio PUBG Mobile, zatim Roblox, Candy Crush, Free Fire i na kraju Among Us. I očigledno je više vremena nego ikada ranije potrošeno na mobilne aplikacije. Prosjek je bio 4,8 sati po korisniku, dnevno na vodećim tržištima koja su bila na prvom mjestu za mobilne uređaje. Druga statistika kaže da potrošači preuzimaju preko 435.000 aplikacija u minuti.

Izveštaj takođe ukazuje ba to da se očekuje dalji procvat.

Očekuje se da će oglasi za mobilne aplikacije dostići 255 milijardi funti ove godine, nakon što su dostigli 214 milijardi funti 2021. Mobilne igre su svakako prvo što je na pameti mnogim programerima. Rockstar matična kompanija Take-Two nedavno je kupila Farmville developera Zynga u jednoj od najvećih akvizicija u gejming industriji tokom prošle godine. Ovo je dovelo do pada akcija Take-Two, iako je vjerovatno da će to biti profitabilna akvizicija.

Možda vam se mobilne igre ne sviđaju, ali sve je više dokaza da su tu gdje su i da će tako i ostati.

Slični članci

25.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je natjerao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vrijeme do objaljivanja.
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...