Vijesti/Najnovije
23.01.2022.

Assassin's Creed Dynasty: Novi strip je tu!

Da li je ovo uvod u AC Dynasty igru?

Assassin’s Creed Dynasty strip je napokon dostupan na engleskom. U originalu, strip je bio dostupan samo u Kini.

Assassin’s Creed Dynasty je posljednji nastavak spin-off stripu popularnog Ubisoft serijala. U slučaju da nekako nijeste znali, priča Assassin’s Creed Dynasty se dešava tokom četrnaeste godine Tianbao ere (755 AD).

Priča je o Li E, smrtonosnom plaćeniku ubici treniranom od strane Hidden Ones, sa namjerom da se odupre An Lushan, inspirativnom članu Reda Drevnih Order of Ancients. Svakako zvuči kao zanimljiva priča i ako ste kolekcionar stripova Assassin's Creed, bićete u iskušenju da je uzmete.  Ako prepoznajete naziv „Assassin's Creed Dinasty“, to je možda zbog priča iz 2018. koje su implicirale da bi ovo mogla biti sljedeća igra u serijalu. Međutim, to se nije desilo. Bar ne još uvek.  

Iako smo ranije posetili Kinu u seriji video igara Assassin's Creed, 2015. godini kao deo trilogije Chronicles, Assassin's Creed Chronicles: China je zabavan spin-off koji fanovi serije ne bi trebalo da previde.

Da li će Assassin's Creed Dinasty biti video igra?

Moguće. Znate ono staro da bez dima nema ni vatre? Posljednja igra u seriji, Assassins Creed Valhalla, odvija se tek oko 100 godina nakon priče iz stripa Dinasty. Dakle, Ubisoft bi prilično lako mogao da implementira neku vezu između ova dva.  

Da li ste u iskušenju da uzmete u ruke strip Assassin's Creed Dinasty?

Slični članci

11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...
02.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
April nam donosi tenis, ali i još po neki interesantan naslov