Vijesti/Najnovije
23.01.2022.

Sony lansira PlayStation VR2 slušalice za PS5: Slušalice će sadržati napredniju tehnologiju za praćenje očiju

Slušalice će sadržati napredniju tehnologiju za praćenje očiju

Sony je objavio detalje vezane za novi slušalice za virtuelnu realnost i ponovo zagolicao javnost tizerom vezanim za VR iskustvo u demo verziji prestojeće PlayStation igre. Hedset će raditi na PlayStation 5 konzoli koju i dalje nikako da dobijemo u potrebnim količinama, a koja se pojavila u prodaji 2020. godine.

Novi model dolazi sa OLED displejom koji podržava 4K rezoluciju a tu je i novi kontroler PS VR2 Sense. Povezivanje sa PS5 je putem jednog kabla. Sistem će sadržati tehnologiju za praćenje očiju i ugrađeni motor koji omogućuje taktilne vibracije. Tehnologija za praćenje očiju bi, navodno, trebalo da obezbjedi dosta složeniji input za karaktere u igri.

U trejleru igre “Horizon Call of the Mountain”, kompanija je pokušala da dočara kako izgleda VR iskustvo ove igre. U “Horizon Zero Down” igrači se u postapokaliktičkom svijetu bore sa mašinama koje liče na dinosauruse. Serija interaktivnih Horizon igara počela je 2017. godine, a Sony sledećeg meseca objavljuje nastavak “Horizon Zero Down”, pod nazivom “Horizon Forbidden West”.

VR industrija ide sporije nego smo očekivali u pravcu velikih investicija i razvoja hardvera za virtuelnu realnost, čemu značaj daju ambiciozni projekti kompanije Meta.

Veliki broj kompanija pokušava da profitira na novom Metaverse trendu. Korisnici u Metaverse-u mogu da rade, igraju se, trguju... Sigurno je da će se lista ovih mogućnosti u budućnosti proširiti. 

Imate li vi VR?

Slični članci

11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...
02.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
April nam donosi tenis, ali i još po neki interesantan naslov