Vijesti/Najnovije
23.01.2022.

PS5 Grafika u Dying Light 2 trejleru: Sigurni kandidat za igru 2022. godine

Dying Light 2 Stay Human stiže početkom februara, a programer Techland je objavio različite informacije na svom Twitter nalogu uoči lansiranja ovog naslova. Juče je Techland otkrio broj redova dijaloga prisutnih u igri.  Početkom godine, Techland je tvrdio da će Dying Light 2 Stay Human biti potrebno 500 sati da se završi. Obožavaoci su bili zatečeni ovom izjavom i programer je kasnije morao da razjasni stvarnu dužinu igre. Igračima će biti potrebno oko 20 sati da pobjede glavnu priču Dying Light 2 Stay Human, a 500 sati je bilo potrebno samo da se sve završi, uključujući istraživanje cijele mape i viđenje svih završetaka.

Techland je sada objavio novi trejler koji prikazuje različite grafičke režime dostupne na PS5 verziji Dying Light 2 Stay Human.

PS5 verzija Dying Light 2 Stay Human će imati 3 različite grafičke opcije. Režim kvaliteta Quality Mode generalno podiže sve postavke u igri na visoko ili više, a takođe će imati praćenje zraka. Režim rezolucije Resolution Mode će pokrenuti igru na 4K, iako video ne potvrđuje da li radi na izvornoj ili dinamičkoj 4K. Na kraju, Performance Mode će raditi na 60+ FPS, najvjerovatnije na nižoj rezoluciji sa manje grafičkih efekata. 

Višestruki grafički režimi su prisutni u većini novih igara objavljenih na konzolama sljedeće generacije, a ova nastavlja taj trend.

Video takođe prikazuje poređenje i izgleda da je Techland uradio izuzetan posao u finom podešavanju svakog režima. Praćenje zraka je izuzetno zahtevna karakteristika, i nažalost, većina igara to nudi samo na račun velike brzine kadrova na konzolama sljedeće generacije. Marvelovi Guardians of the Galaxy su na sličan način dodali novi režim praćenja zraka koji radi pri 30 kadrova u sekundi. Marvelov Spider-Man: Miles Morales i Ratchet & Clank: Rift Apart od Insomniac Games su dva najistaknutija naslova koja imaju poseban režim za praćenje zraka pri 60 kadrova u sekundi. Bez obzira na to, čini se da postoji mnogo dobrih najava za izdanje Dying Light 2. Bio je na vrhu Steam-ovih lista želja pre nekoliko nedjelja, dok ga je sada smijenio Elden Ring.

Dying Light 2 će takođe biti objavljen za Switch preko coulda, ali ova verzija je nedavno odložena i sada će biti lansirana u roku od 6 mjeseci od prvobitnog datuma objavljivanja. Kad god se pojavi, već sada je jasno da fanovi mogu očekivati da će Dying Light 2 biti kandidat za igru godine 2022.

 

Slični članci

11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...
02.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
April nam donosi tenis, ali i još po neki interesantan naslov