Vijesti/Najnovije
12.02.2022.
Autor: Dzoni Kvid

I pored poteškoća na dan izlaska izdavači su zadovoljni

GTA: The Trilogy – Definitive Edition kolekcija remastera izazvala je raznorazne kontroverze i osude pre tri mjeseca. Pa se igra i uz sav tehnički fijasko uspjela  dobro prodati. Konkretne brojke nijesu otkrivene, ali iz Take-Two Interactivea kažu samo kako su zadovoljni prodajom.

Naime, GTA serijal do sada je ptodat u 370 miliona primjeraka , što je 15 milion primjeraka više od zadnjeg finansiskog izvještaja koji je bio u septembru. GTA 5 je u tom periodu prodat u još pet miliona primjeraka, što znači da je ovih 10 miliona otišlo na ostale GTA igre – a nekako sumnjamo da je neko kupovao stare GTA naslove pored remaster kolekcije.

Kako bi ispali fer prema razočaranim kupcima, iz Take-Two-a se nijesu samo hvalili kako su zadovoljni prodajom, nego su priznali kako je kvalitet remastera s tehničke strane mogao biti bolji. Kažu kako su dosta stvari već ispravili, ali imaju još posla i nastaviće  da rade.

Što se tiče GTA 5, sa ukupno 160 miliona prodanih primjeraka, uspio je nadmašiti ukupnu prodaju svih Assassin’s Creed igara i svih Resident Evil naslova. Dolaskom igre na PS5 i XSX/S konzole GTA 5 će vjerovatno ostvariti bolju prodaju nego sve Final Fantasy igre ikad napravljene – a to je serijal koji broji 15 glavnih igara i desetke spin-off naslova.

Slični članci

13.
May.
2024.
Vijesti/Najnovije
Šuška se da ćemo u maju dobiti najave nekih novih igara, ali do tada, evo koje igre očekujemo da zaigramo
25.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je natjerao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vrijeme do objaljivanja.
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...