Vijesti/Najnovije
17.02.2022.
Autor: Luka Blažević

LOST ARK - Trebalo je samo 24 časa: Druga najigranija igra u istoriji STEAM

Druga najigranija igra u istoriji STEAM

Lost Ark je službeno prešao milion konkurentnih igrača nakon samo 24 sata i tako postao druga najigranija igra u Steam-ovoj isotriji. Diablo-like MMO juče je prije dva dana u zapadnjačkom svijetu, nakon što je Amazon Games kolaborirao sa Smilegate RPG kako bi uradili lokalizaciju i prevod igre sa korejskog jezika.

Igra je sada prešla rekorde za konkurentne igrače u odnosu na Counter Strike: Global Offensive i DotA 2, koji regularno dominiraju Steam platformom. Lost Ark je trenutno toliko popularan da su pristigli problemi sa serverima i morate čekati ogroman queue kako bi uopšte i započeli igrati.

 SteamDB trenutno stavlja brojku od 1,311,842 igrača, ali nije poznato koliko ljudi zapravo igra a koliko čeka u queue.

U svakom slučaju, igra je trenutno druga na all-time listi i sdi iza PUBG-a, koji drži rekord od 3,257,248 konkurentnih igrača. Lost Ark je već druga hit igra od strane Amazon Games, čiji prvi hit, New World, je postavio rekord od 913,634 konkurentna igrača.

Lost Ark je originalno izašao 2019. godine u Južnoj Koreji i trenutno ima milione aktivnih igrača u Južnoj Koreji, Rusiji i Japanu.

Igra je free-to-play i vrlo brzo je zauzela top kategoriju na Twitch-u, prestigavši Just Chatting kategoriju.

 

Preuzeto sa Respawn.ba

Slični članci

13.
May.
2024.
Vijesti/Najnovije
Šuška se da ćemo u maju dobiti najave nekih novih igara, ali do tada, evo koje igre očekujemo da zaigramo
25.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je natjerao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vrijeme do objaljivanja.
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...