Vijesti/Najnovije
13.08.2020.

Tony Hawk Pro Skater 1 & 2

Stari trik a novo ime

Tony Hawk Pro Skater 1 & 2 uključiće klasični trik ali sa novim imenom i to u čast prvobitnog tvorca trika.

Skateboarderi i fanovi iz serije THPS verovatno su dobro upoznati sa trikom za nečujni zvuk ili prigušivanje zvuka, ali mnogi možda ne znaju istoriju o pravom imenu ovog trika. Toni Hawk je na svom Instagram nalogu objavio da će novi Remaster THPS 1 + 2, dati novo ime starom triku.

Pre skoro 40 godina, mi smo besramno nazvali ovaj trik 'mute' air/grab," Hawk navodi na svom Instagram zvaničnom nalogu.

"Evo je priča koja stoji u pozadini svega. Oko 1981, gluvi skejter koji je dolazio u Colton skatepark, po imenu Chris Weddle, bio je istaknuti amater u akmičarskim krugovima.  'Indy' air je tek stvoren i dobio je ime po predlogu nekoga ko je predložio da hvatanje ispred rukom bude 'Tracker' air."

Hawk je objasnio i da je, ako imamo u vidu činjenicu da je Weddle bio prvi koji je uradio taj trik, najnormanije i najispravnije da trik dobije njegovo ime. Weddle je bio poznat kao "miran, tih momak" napisao je Hawk, i ako je stvoren mute air. Hawk priznaje da su i on, i ostali skejteri prihvatili ime u svojoj naivnosti a nisu shvatili da se Weddle možda sa imenom i ne slaže.

"Poslednjih par godina, nekoliko osoba je kontaktiralo Chris-a (koji je još uvek skejter) u vezi ovog trika i imena koje mu je dato," Hawk nastavlja. "Bio je veoma skroman u svojim odgovorima ali je očigledno da bi drugo ime odalo poštu njegovom zaveštanju jer mu je sluh oštećen ali može da govori. Prošle godine sam ga pitao, pošto sam istraživao poreklo trika, o imenu, i rekao je da bi ga radije nazvao 'deaf' ili 'Weddle' hvaranje ukoliko bi imao tu mogućnost."

Hawk kaže da su Weddle-ove tačne reči bile: "Ja sam gluv, nisam nem." Kada igrači budu startovali THPS 1+2, videće da se trik sada zove Waddle Grab.

"Biće izazov prekinuti naviku korišćenja starog imena ali mislim da Chris zaslužuje priznanje."

Weddle Grab možete primeniti u THPS 1 + 2 ovog petka kada izlazi Warehouse Demo.

Slični članci

11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...
02.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
April nam donosi tenis, ali i još po neki interesantan naslov