Vijesti/Najnovije
07.05.2022.

Producent GTA 5 radi na novoj igri

Kažu da je pravi Ready Player One

Bivši producent Rockstar Games, Leslie Benzies je 2018. godine najavio da otvara novi studio pod nazivom Build a Rocket Boy Games. Prvi projekat studija bi trebalo da nosi naziv Everywhere, ali je tada malo toga otkriveno o projektu.

Imajući u vidu Benzies-ovo iskustvo kao ključni dio uspjeha modernog Grand Theft Auto-a, svi imaju velika očekivanja vezana za ovu igru. Sada su napokon počeli da se pojavljuju detalji o projektu na mrežama, i jasno je da Benzies i Build a Rocket Boy Games imaju takođe velika očekivanja za Everywhere. Detalji koji su procurili dolaze od Galaxy Interactive, investicione kompanije koja je pomogla u finansiranju Build a Rocket Boy Games. U prezentaciji koja je javno dostupna na web stranici kompanije Galaxy Interactive, kompanija je podjelila neke detalje o Build a Rocket Boy Games projektu Everywhere.

"Kreativni koncept" Everywhere je posebno zanimljiv, a Galaxy Interactive govori o igri kao o"real-life" Ready Player One.

 

 

Ima li neko da nije upoznat sa time da je Ready Player One naučnofantastični roman koji ima i svoju filmsku adaptaciju. U Ready Player One, likovi učestvuju u svijetu virtuelne realnosti ispunjenom igrama, društvenim interakcijama i još mnogo toga, pri čemu virtuelni svijet zamjenjuje pravi za mnoge ljude. Everywhere možda nije igra virtuelne realnosti, ali postoji jasan pokazatelj da će to biti ogroman svijet ispunjen raznovrsnim sadržajem koji će se svakako svidjeti širokoj publici.

Ova ideja je donekle potvrđena u preostalim detaljima koje je Galaxy Interactive otkrio o Everywhere. U pitanju je AAA igra za više igrača otvorenog svijeta. Dalje, biće napravljena tako da bude virtuelni sandbox sa sadržajem koji generiše korisnik. "Igrači mogu da kreiraju sopstvene svijetove," podržane od strane društvenih i striming sistema izgrađenih ispod. Opis nagovještava igranje slično igrama tipa MinecraftRobloxGrand Theft Auto Online ili Second Life.  Za razliku od Second Life, međutim, opis navodi "epski narativ od više poglavlja" uključeni su u igru otvorenog svijeta. Čini se da to nagovještava da će Everywhere biti sličniji Grand Theft Auto i Grand Theft Online nego Second Life ili Roblox, što bi odgovaralo Benzies-u;

Jedna stvar koja je jasna je da Build a Rocket Boy Games drži dosta toga za sebe.

Ovo je novi studio koji očigledno radi na ogromnoj igri, sa čime se trenutno teško bore čak i veteranski studiji. Imajte u vidu da je čak i Rockstar bio žestoko kritikovan zbog crunch kulture i nezdravog radnog okruženja, uprkos svom iskustvu u stvaranju masivnih AAA igara otvorenog svijeta.

Možda će proći godine prije nego što Everywhere bude javno prikazan, ali, kako spolja tako i interno, očekivanja su velika.

Januara 2021, Leslie Benzies je predao patent u čijem opisu se prikazuje kako možete napraviti in-game kupovine i druge pametne opcije!

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

04.
May.
2022.
Vijesti/Najnovije
Novih naslova će biti, ali hitova...
04.
May.
2022.
Vijesti/Najnovije
U srcu svakog evropskog grada osnovanog prije 19. vijeka, nalazi se crkva. Isto je i sa Annom 1800.
25.
Apr.
2022.
Vijesti/Najnovije
Ako volite "Elden Ring," evo filmova koji će vas podsjetiti na različite aspekte vašeg putovanja kroz The Lands Between. Od kultnih hit...
25.
Apr.
2022.
Vijesti/Najnovije
Postoji jedan žanr koji kažu da je omiljen među muškom populacijom, a ipak tokom godina se sve više zaboravlja... ekstremni sportovi.
25.
Apr.
2022.
Vijesti/Najnovije
Kakav video i radio zvijezda... Google je mnogo toga promjenio a pitanje je da li je sve bolje.
22.
Apr.
2022.
Vijesti/Najnovije
Ples je igra, a igra sa muzikom i plesom je nekada bio najčešći izbor mnogih. Šta se to promjenilo pa su ove igre izgubile na svojoj popularnos...
17.
Apr.
2022.
Vijesti/Najnovije
Za dobre proizvode su potrebni strast, vrijeme, ljubav i...
17.
Apr.
2022.
Vijesti/Najnovije
Glavni čovjek, veoma aktivan na Linkedin platformi, ali i Twitter-u, Pavel Sasko, nedavno je rekao da studio još uvijek “radi na” pro&scar...
17.
Apr.
2022.
Vijesti/Najnovije
Da li ste pomislili da prsten za igranje može drastično da promjeni uspjeh igre?
11.
Apr.
2022.
Vijesti/Najnovije
Sjećate li se koliko je bio popularan Guitar Hero i sve one propratne opcije za porodični bend sa gitarama i bubnjevima? A sjećate li se kada ste posljednji ...