Vijesti/Najnovije
16.06.2022.

CD Projekt Studio i Multiplayer Witcher igra?: Oglasi za posao govore dosta

Oglasi za posao govore dosta

U oktobru 2021, CD Projekt grupa je najavila kupovinu The Molasses Flood: sve popularnijeg studija odgovornog za popularne indie naslove kao što su Drake Hollow i The Flame in the Flood.

U posljednjem paragrafu pratećeg saopštenja za javnost, otkriveno je da će novostečeni studio samostalno raditi na "ambicioznom projektu" zasnovanom na jednoj od postojećih IP adresa CD Projekta. Naravno, ovo je dovelo do naleta spekulacija. Obzirom da su jedine značajne IP adrese povezane sa poljskom studijom The Witcher i Cyberpunk 2077, većina pretpostavlja da dotični projekat mora biti povezan sa jednim od ta dva naslova.

Zbog toga što je prvi bila popularnija franšiza koja već ima neku vrstu proširenog univerzuma, čini se da je The Witcher sigurniji kandidat, a nedavni spiskovi poslova u studiju to dodatno potvrđuju.

The Molasses Flood trenutno traži da zaposli radnika za radno mjesto Multiplayer Designer za rad na  Unreal Engine-built igri  baziranoj na IP koji posjeduje CD Projekt. Listing sugeriše da je u pitanju sistemski teška akciona igra sa jakim naglaskom na borbu za više igrača i neku vrstu proceduralne generacije. Slični oglasi u kompaniji ukazuju na to da igra ima sistem niveliranja i neprijatelje koji nisu igrači, kao i mješavinu oružane i nenaoružane borbe.

 

Ovo takođe nije jedini dokaz koji ukazuje na to da je igra Witcher za više igrača u toku razvoja. Na sesiji pitanja i odgovora krajem prošle godine, predsednik CD Projekta i zajednički izvršni direktor CEO Adam Kiciński ponovo je potvrdio da kompanija želi da uvede multiplayer i u svoje Cyberpunk 2077 i The Witcher franšize u narednim godinama.

Kako je besplatno ažuriranje za više igrača za prvo počelo da se razvija mnogo prije nego što je prošlogodišnja akvizicija potvrđena, čini se prilično vjerovatnim da bi projekat The Molasses Flood mogao da bude iskustvo Witchera za više igrača na koje je Kiciński mislio. Ako se ovo sprovede u djelo, vijest će vjerovatno biti dobrodošla od strane fanova serijala, od kojih su mnogi u prošlosti raspravljali o mogućnosti igre Witcher za više igrača. Doduše, neki su se pitali da li bi inkorporacija online multiplayera na neki način mogla da razblaži The Witcher isprobana i testirana formula, ali saznanje da je The Witcher 4 takođe u razvoju trebalo bi da pomogne u ublažavanju ovih zabrinutosti.  

Iz perspektive CD Projekta, ideja da se multiplayer dovede u franšizu putem samostalnog spin-offa prije nego što se implementira u glavnu priču ima smisla. To bi omogućilo kompaniji da shvati kako bi tačno mogla da izgleda onlajn igru Witcher za više igrača, a da ne mora da ugrozi integritet The Witcher 4.

Slični članci

11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...
02.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
April nam donosi tenis, ali i još po neki interesantan naslov