Vijesti/Najnovije
16.06.2022.

CD Projekt Studio i Multiplayer Witcher igra?: Oglasi za posao govore dosta

Oglasi za posao govore dosta

U oktobru 2021, CD Projekt grupa je najavila kupovinu The Molasses Flood: sve popularnijeg studija odgovornog za popularne indie naslove kao što su Drake Hollow i The Flame in the Flood.

U posljednjem paragrafu pratećeg saopštenja za javnost, otkriveno je da će novostečeni studio samostalno raditi na "ambicioznom projektu" zasnovanom na jednoj od postojećih IP adresa CD Projekta. Naravno, ovo je dovelo do naleta spekulacija. Obzirom da su jedine značajne IP adrese povezane sa poljskom studijom The Witcher i Cyberpunk 2077, većina pretpostavlja da dotični projekat mora biti povezan sa jednim od ta dva naslova.

Zbog toga što je prvi bila popularnija franšiza koja već ima neku vrstu proširenog univerzuma, čini se da je The Witcher sigurniji kandidat, a nedavni spiskovi poslova u studiju to dodatno potvrđuju.

The Molasses Flood trenutno traži da zaposli radnika za radno mjesto Multiplayer Designer za rad na  Unreal Engine-built igri  baziranoj na IP koji posjeduje CD Projekt. Listing sugeriše da je u pitanju sistemski teška akciona igra sa jakim naglaskom na borbu za više igrača i neku vrstu proceduralne generacije. Slični oglasi u kompaniji ukazuju na to da igra ima sistem niveliranja i neprijatelje koji nisu igrači, kao i mješavinu oružane i nenaoružane borbe.

 

Ovo takođe nije jedini dokaz koji ukazuje na to da je igra Witcher za više igrača u toku razvoja. Na sesiji pitanja i odgovora krajem prošle godine, predsednik CD Projekta i zajednički izvršni direktor CEO Adam Kiciński ponovo je potvrdio da kompanija želi da uvede multiplayer i u svoje Cyberpunk 2077 i The Witcher franšize u narednim godinama.

Kako je besplatno ažuriranje za više igrača za prvo počelo da se razvija mnogo prije nego što je prošlogodišnja akvizicija potvrđena, čini se prilično vjerovatnim da bi projekat The Molasses Flood mogao da bude iskustvo Witchera za više igrača na koje je Kiciński mislio. Ako se ovo sprovede u djelo, vijest će vjerovatno biti dobrodošla od strane fanova serijala, od kojih su mnogi u prošlosti raspravljali o mogućnosti igre Witcher za više igrača. Doduše, neki su se pitali da li bi inkorporacija online multiplayera na neki način mogla da razblaži The Witcher isprobana i testirana formula, ali saznanje da je The Witcher 4 takođe u razvoju trebalo bi da pomogne u ublažavanju ovih zabrinutosti.  

Iz perspektive CD Projekta, ideja da se multiplayer dovede u franšizu putem samostalnog spin-offa prije nego što se implementira u glavnu priču ima smisla. To bi omogućilo kompaniji da shvati kako bi tačno mogla da izgleda onlajn igru Witcher za više igrača, a da ne mora da ugrozi integritet The Witcher 4.

Trenutno nema komentara

Slični članci

16.
Jun.
2022.
Vijesti/Najnovije
Fan igre God of Warje podelio video sa swap modom u akciji, u kome su Pirati sa kariba, Jack Sparrow i Davy Jones.
04.
Jun.
2022.
Vijesti/Najnovije
Mislimo da će se za svakoga naći ponešto.
29.
May.
2022.
Vijesti/Najnovije
Igra se kao samostalna igra ili kombinuje sa drugim Funkoverse strateškim igrama za vrhunski duel čarobnjaka epskih razmjera.
21.
May.
2022.
Vijesti/Najnovije
Kada odvojimo otkazane i pomjerene igre, kao i hitove o kojima smo pisali, kako izgleda lista novih naslova u 2022?
21.
May.
2022.
Vijesti/Najnovije
Bloodborne univerzum se proširuje, ovog puta kroz novu ograničenu seriju iz Titan Comics-a
21.
May.
2022.
Vijesti/Najnovije
Paklopagos je interesantna igra, koju doduše ne preporučujemo da igra sa manje od 5-6 igrača iako na kutiji piše da je minimum troje.
07.
May.
2022.
Vijesti/Najnovije
Sve je više informacija u vezi sa bivšim producentom Rokstar-a Leslie Benzies-om i njegovom novom igrom Everywhere, a one potvrđuju da je ...
04.
May.
2022.
Vijesti/Najnovije
Novih naslova će biti, ali hitova...
04.
May.
2022.
Vijesti/Najnovije
U srcu svakog evropskog grada osnovanog prije 19. vijeka, nalazi se crkva. Isto je i sa Annom 1800.
25.
Apr.
2022.
Vijesti/Najnovije
Ako volite "Elden Ring," evo filmova koji će vas podsjetiti na različite aspekte vašeg putovanja kroz The Lands Between. Od kultnih hit...