Vijesti/Najnovije
16.06.2022.

CD Projekt Studio i Multiplayer Witcher igra?: Oglasi za posao govore dosta

Oglasi za posao govore dosta

U oktobru 2021, CD Projekt grupa je najavila kupovinu The Molasses Flood: sve popularnijeg studija odgovornog za popularne indie naslove kao što su Drake Hollow i The Flame in the Flood.

U posljednjem paragrafu pratećeg saopštenja za javnost, otkriveno je da će novostečeni studio samostalno raditi na "ambicioznom projektu" zasnovanom na jednoj od postojećih IP adresa CD Projekta. Naravno, ovo je dovelo do naleta spekulacija. Obzirom da su jedine značajne IP adrese povezane sa poljskom studijom The Witcher i Cyberpunk 2077, većina pretpostavlja da dotični projekat mora biti povezan sa jednim od ta dva naslova.

Zbog toga što je prvi bila popularnija franšiza koja već ima neku vrstu proširenog univerzuma, čini se da je The Witcher sigurniji kandidat, a nedavni spiskovi poslova u studiju to dodatno potvrđuju.

The Molasses Flood trenutno traži da zaposli radnika za radno mjesto Multiplayer Designer za rad na  Unreal Engine-built igri  baziranoj na IP koji posjeduje CD Projekt. Listing sugeriše da je u pitanju sistemski teška akciona igra sa jakim naglaskom na borbu za više igrača i neku vrstu proceduralne generacije. Slični oglasi u kompaniji ukazuju na to da igra ima sistem niveliranja i neprijatelje koji nisu igrači, kao i mješavinu oružane i nenaoružane borbe.

 

Ovo takođe nije jedini dokaz koji ukazuje na to da je igra Witcher za više igrača u toku razvoja. Na sesiji pitanja i odgovora krajem prošle godine, predsednik CD Projekta i zajednički izvršni direktor CEO Adam Kiciński ponovo je potvrdio da kompanija želi da uvede multiplayer i u svoje Cyberpunk 2077 i The Witcher franšize u narednim godinama.

Kako je besplatno ažuriranje za više igrača za prvo počelo da se razvija mnogo prije nego što je prošlogodišnja akvizicija potvrđena, čini se prilično vjerovatnim da bi projekat The Molasses Flood mogao da bude iskustvo Witchera za više igrača na koje je Kiciński mislio. Ako se ovo sprovede u djelo, vijest će vjerovatno biti dobrodošla od strane fanova serijala, od kojih su mnogi u prošlosti raspravljali o mogućnosti igre Witcher za više igrača. Doduše, neki su se pitali da li bi inkorporacija online multiplayera na neki način mogla da razblaži The Witcher isprobana i testirana formula, ali saznanje da je The Witcher 4 takođe u razvoju trebalo bi da pomogne u ublažavanju ovih zabrinutosti.  

Iz perspektive CD Projekta, ideja da se multiplayer dovede u franšizu putem samostalnog spin-offa prije nego što se implementira u glavnu priču ima smisla. To bi omogućilo kompaniji da shvati kako bi tačno mogla da izgleda onlajn igru Witcher za više igrača, a da ne mora da ugrozi integritet The Witcher 4.

Trenutno nema komentara

Slični članci

03.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
Imamo kandidate za Game Award ali dobro bi bilo da imamo nagrade i za najveća razočarenja. Možda bi se ove igre svakako tu našle.
08.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
Ažuriranje Witcher 3 sljedeće generacije je kao povratak u svijet koji poznajete, samo što sve izgleda još bolje nego što pamtite.
07.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
Decembar je nekako uvijek pun sa dešavanjima ali ćemo svakako zapamtiti utorak 6. decembar..
07.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
Predstoje nam neka velika izdanja video igara zakazana za decembar 2022. godine, baš na vrijeme za praznike. Evo svega što vas čeka.
07.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
Dok je prethodni naslov serijala na listi razočarenja u 2022. godini, najnoviji ima odlični početak.
04.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
Destroy All Humans serijal je kolekcija haotičnih i smešnih sekvenci koje ili vi sami stvarate, ili koje vam igra nabija direktno facu. Ako vam premis...
04.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
Igrači koji žele da na kratko pogledaju kako će izgledati predstojeći Assassin's Creed Mirage mogu to iskusiti kroz njegov besplatni crossover sadrž...
04.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
SONY nije oduševljen ovom akvizicijom a čini se da ima dobre razloge, bar kada je u pitanju Call of Duty.
03.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
Splatoon 3 je otkrio prvi veliki Big Run koji dolazi u igru i izaziva igrače da odbrane Wahoo svijet od invazije Salmonids-a.
25.
Nov.
2022.
Vijesti/Najnovije
Borba će možda malo biti uzdrmana jer će igrači morati da se naviknu na novi sistem i nauče kako da se kreću ovim menijem inventara što je brže moguće...