Vijesti/Najnovije
05.07.2022.

Kreator Return to Monkey Island ukida blog: Lični napadi i ima li negdje granica?

Iako se nijesu pojavili na Devolver Digital Devolver Direct eventu ranije ovog mjeseca, Return to Monkey Island, dugo očekivani najnoviji naslov u serijalu Monkey Island, konačno se prikazao tokom Nintendo Direct Mini: Partner Showcase ranije ove nedjelje. Ovaj najnoviji trejler otkrio je nove elemente priče za Return to Monkey Island, kao i prvi pogled na igru. Međutim, jedno od najvećih otkrića bilo je njegov umjetnički stil, koji je izazvao "izvjesnu reakciju" otkako je prvi put tizovan u aprilu. Nakon objavljivanja ovog trejlera, najnoviji talas negativnih reakcija natjerao je kreatora serije Rona Gilberta da zatvori svoj lični blog.

Return to Monkey Island je prvi put tizovan kao prvoaprilska šala na blogu Rona Gilberta, Grumpy Gamer. To je na kraju praćeno najavom igre nekoliko dana kasnije, uz otkrivanje informacije da će to biti prvi ulazak tokom 30 godina, a koji će voditi Gilbert, i da će biti direktan nastavak Monkey Island 2: LeChuck's Revenge. Takođe je otkriveno da će igru razviti Gilbertov studio, Terrible Toybox, studio koji stoji iza Thimbleweed Park iz 2017. godine, a da će je objaviti Devolver Digital i nedavno ponovo osnovani LucasFilm Games.

Gilbert je godinama vodio svoj blog Grumpy Gamer, gde je objavljivao ažuriranja o projektima koji su trenutno bili u razvoju, lične postove i priče o svom vremenu u LucasArts i Humongous Entertainment. Nakon Diznijeve akvizicija LucasFilma i njegovog IP-a, Gilbert je napisao više djela o tome kako bi napravio novu igru Monkey Island ako bi mu se pružila prilika. Danas, kao odgovor na negativnu reakciju oko umjetničkog stila Return to Monkey Island, blog Grumpy Gamer je uklonjen, a veza do sajta je istekla i ne učitava se.

Prije nego što je uklonio sajt, Gilbert je odgovorio na lične napade koje su on i tim dobijali u vezi sa igrom, koju je od tada podijelio i glasovni glumac Dominic Armato kao  Guybrush Threepwood. U postu, Ron Gilbert navodi da „Zatvara komentare. Ljudi su samo zli i moram da izbrišem lične komentare napadaNeću više objavljivati o igrici. Radost dijeljenja informacija mi je postala razočarenje."

Ovaj odgovor je razumljivo razočarao mnoge unutar zajednice Monkey Island koji su srećni ili ravnodušni prema promjeni umjetničkog stila, međutim, podjednako je razumljivo da je Gilbert osjetio potrebu da donese ovu odluku jer su neki komentari na temu definitivno bili neukusni prema timu koji pravi igru i kao i prema samom Gilbertu.

Iskreno, ružno i tužno je vidjeti da programer mora da se brani od ličnih napada zbog nečega što je na kraju veoma malo važno u vezi sa igrom Monkey Island. Definitivno hejt postaje bitniji od dobrih stvari i pomaže nekima da bilježe brojke i stiču popularnost.

Nadamo se da će se ova situacija smiriti prije izlaska Return to Monkey Island kasnije 2022.

 

Slični članci

11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...
02.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
April nam donosi tenis, ali i još po neki interesantan naslov