Vijesti/Najnovije
05.07.2022.

Kreator Return to Monkey Island ukida blog: Lični napadi i ima li negdje granica?

Iako se nijesu pojavili na Devolver Digital Devolver Direct eventu ranije ovog mjeseca, Return to Monkey Island, dugo očekivani najnoviji naslov u serijalu Monkey Island, konačno se prikazao tokom Nintendo Direct Mini: Partner Showcase ranije ove nedjelje. Ovaj najnoviji trejler otkrio je nove elemente priče za Return to Monkey Island, kao i prvi pogled na igru. Međutim, jedno od najvećih otkrića bilo je njegov umjetnički stil, koji je izazvao "izvjesnu reakciju" otkako je prvi put tizovan u aprilu. Nakon objavljivanja ovog trejlera, najnoviji talas negativnih reakcija natjerao je kreatora serije Rona Gilberta da zatvori svoj lični blog.

Return to Monkey Island je prvi put tizovan kao prvoaprilska šala na blogu Rona Gilberta, Grumpy Gamer. To je na kraju praćeno najavom igre nekoliko dana kasnije, uz otkrivanje informacije da će to biti prvi ulazak tokom 30 godina, a koji će voditi Gilbert, i da će biti direktan nastavak Monkey Island 2: LeChuck's Revenge. Takođe je otkriveno da će igru razviti Gilbertov studio, Terrible Toybox, studio koji stoji iza Thimbleweed Park iz 2017. godine, a da će je objaviti Devolver Digital i nedavno ponovo osnovani LucasFilm Games.

Gilbert je godinama vodio svoj blog Grumpy Gamer, gde je objavljivao ažuriranja o projektima koji su trenutno bili u razvoju, lične postove i priče o svom vremenu u LucasArts i Humongous Entertainment. Nakon Diznijeve akvizicija LucasFilma i njegovog IP-a, Gilbert je napisao više djela o tome kako bi napravio novu igru Monkey Island ako bi mu se pružila prilika. Danas, kao odgovor na negativnu reakciju oko umjetničkog stila Return to Monkey Island, blog Grumpy Gamer je uklonjen, a veza do sajta je istekla i ne učitava se.

Prije nego što je uklonio sajt, Gilbert je odgovorio na lične napade koje su on i tim dobijali u vezi sa igrom, koju je od tada podijelio i glasovni glumac Dominic Armato kao  Guybrush Threepwood. U postu, Ron Gilbert navodi da „Zatvara komentare. Ljudi su samo zli i moram da izbrišem lične komentare napadaNeću više objavljivati o igrici. Radost dijeljenja informacija mi je postala razočarenje."

Ovaj odgovor je razumljivo razočarao mnoge unutar zajednice Monkey Island koji su srećni ili ravnodušni prema promjeni umjetničkog stila, međutim, podjednako je razumljivo da je Gilbert osjetio potrebu da donese ovu odluku jer su neki komentari na temu definitivno bili neukusni prema timu koji pravi igru i kao i prema samom Gilbertu.

Iskreno, ružno i tužno je vidjeti da programer mora da se brani od ličnih napada zbog nečega što je na kraju veoma malo važno u vezi sa igrom Monkey Island. Definitivno hejt postaje bitniji od dobrih stvari i pomaže nekima da bilježe brojke i stiču popularnost.

Nadamo se da će se ova situacija smiriti prije izlaska Return to Monkey Island kasnije 2022.

 

Trenutno nema komentara

Slični članci

24.
Sep.
2022.
Vijesti/Najnovije
Metal: Hellsinger, novi FPS za jednog igrača na kojem su radili The Outsiders i Funcom, temelji cijelu kampanju na igranju u ritmu metal muzike. Razne i...
16.
Sep.
2022.
Vijesti/Najnovije
Nova Warzone mapa, kamera iz trećeg lica, i još noviteta nam je pokazano na Call of Duty Next livestream-u.
16.
Sep.
2022.
Vijesti/Najnovije
LEGO® Brawls je debitovao kao ekskluzivni naslov Apple Arcade još 2019., sada gotovo tri godine nakon prvog izdanja, igra je sada dostupna za PlaySta...
02.
Sep.
2022.
Vijesti/Najnovije
Iz tog truda da se zadovolji svima, Saints Row je izgubio sebe u tom procesu
02.
Sep.
2022.
Vijesti/Najnovije
Zahvaljujući nekim nedavnim najavama i promjenama datuma objavljivanja, februar 2023. će biti nevjerovatno pun i interesantan mjesec za industriju video...
27.
Aug.
2022.
Vijesti/Najnovije
Geoff Keighley i njegovo otvaranje Gamescom-a bilo je prepun dvočasovni događaj uživo pun otkrivanja novih igara i pogleda na neke dugo očekivane naslove.
27.
Aug.
2022.
Vijesti/Najnovije
Recepti u Xenoblade Chronicles 3 su odličan način da povećate iskustvo i dobitke. Obroci se prvo uzorkuju u kolonijama i poboljšavaju u kampu.
27.
Aug.
2022.
Vijesti/Najnovije
I dok većina očekuje talas igara inspirisanih životinjama poslije nevjerovatnog uspjeha STRAY, postavlja se pitanje zbog čega vestern žanr nije postao popula...
20.
Aug.
2022.
Vijesti/Najnovije
Leviathan AI može da miješa ciljeve kako se njemu prohtije, tako da se dešavalo i da na početku partije se borimo sa mini-bossem dok je ostatak...
20.
Aug.
2022.
Vijesti/Najnovije