Vijesti/Najnovije
29.09.2022.

Hoće li kupovina Activision Blizzard promjeniti nešto za HALO?

343 Industries bi trebalo da se možda povuče

Nije tajna da je Halo Infinite bio veliko razoćarenje za ljubitelje kultne Xbox franšize. Iako je kampanja bila povratak u formu na neki način, dok je multiplayer bio prilično popularan na lansiranju, mišljenja obožavatelja su se brzo pokvarila. Loša progresija u borbi i neobična kozmetička ograničenja smetali su igračima, ali nedostatak ažuriranja sadržaja poslužio je kao dodatni ekser u kovčeg za Halo Infinite.

Obzirom da je Forge još nekoliko nedjelja udaljen, co-op sa podijeljenim ekranom je ukinut i samo nekoliko novih mapa za više igrača dodato u prve dvije sezone, Halo se mučio da se prilagodi formuli servisa uživo. Sada, dio Halo igrača zahtjeva veliku promjenu. Za mnoge fanove, Halo Infinite je bila posljednja kap koja je prelila čašu, a ovi igrači vjeruju da je igra samo posljednji od mnogih neuspjeha 343 Industries.

Igra nastavlja Halo 4, koji je kritikovan zbog nedostatka ličnosti serijala, i Halo 5, koji su fanovi osudili zbog režima kampanje. Kao rezultat ovih kontroverznih poteza i više velikih imena koja napuštaju tim 343 Industries, neki traže novog programera koji bi preuzeo Halo. Iako je to krajnje malo vjerovatno pošto ime 343 ukazuje na njegov glavni fokus, a njegovo iskustvo sa franšizom osigurava da poznaje Halo brend bolje od svih osim Bungie-a, Activision Blizzard-ov Sledgehammer Games bi mogla biti dobra alternativa.

Kao što se 343 Industries borio da pridobije fanove Halo-a, Sledgehammer Games nije bio u mogućnosti da u potpunosti zadovolji Call of Duty zajednicu. Iako su igrači često podjeljeni između Treyarch-a i Infiniti Warda kada je u pitanju njihov omiljeni programer, Sledgehammer Games se rijetko navodi kao najbolji u grupi. Call of Duty: Advanced Warfare je započeo kontroverznu eru egzoodela u seriji, dok su oba studijska naslova iz Drugog svjetskog rata vratila igrače u okruženje koje je igrano do smrti u pucačinama iz prvog lica. Iako postoji razlog da se Sledgehammer Games drži Call of Duty, čini se da ne bi bilo štete ako Microsoft premjesti ovaj novostečeni studio na drugo mjesto. Kako je Call of Duty: Modern Warfare 2 postavljena da bude prva dvogodišnja Call of Duty igra, pošto Treyarch sljedeći naslov neće doći do 2024. godine, Call of Duty igre Sledgehammer Games vjerovatno neće biti potrebne. I Treyarch i Infinity Ward mogu utrošiti dugo vreme razvoja u novom dvogodišnjem formatu, pri čemu dva programera idu napred-nazad između izdanja i Sledgehammer-a prelaze na novu IP adresu - ili spašavaju postojeći sa oštećenom reputacijom.

Sledgehammer-u bi bio odgovarajući prvi veliki uspeh kod fanova preko Halo-a, jer bi i serija i programer mogli da se otkupe u isto vrijeme. Iako bi Sledgehammer sigurno imao dosta posla da ubijedi fanove da može da radi sa Halo-ovim ogromnim znanjem, sa stanovišta igranja, studio se odlično uklapa. Već godinama radi na velikim pucačinama iz prvog lica, a Call of Duty: Advanced Warfare daje programerima iskustvo sa futurističkim naslovom i naprednim pokretom koji bi mogao da posluži kao polazna tačka za gadžete kao što je Halo: Infinite kuka za hvatanje. Dalje, snažno prilagođavanje karaktera u Call of Duty: Advanced Warfare je obećavajući primjer kako bi Sledgehammer postupao sa kozmetikom.

Sledgehammer Games takođe ima iskustva sa modelom usluga uživo koji Halo Infinite pokušava da usvoji, jer je isporučivao poštene borbene prolaze i konzistentan sadržaj kroz Call of Duty: Vanguard u sezoni nakon lansiranja. Nove mape, režimi, oružje i još mnogo toga su objavljeni brzinom o kojoj su fanovi Halo Infinite-a mogli samo da sanjaju, tako da je lako zamisliti scenario u kojem je Sledgehammer Games savršeno pripremljen za ulazak u Halo servis uživo.

Ukoliko bi se desilo da nezadovoljni fanovi izguraju i ostvare svoju želju, 343 Industries bi zamjenili drugim programerom, a Sledgehammer Games bi mogao biti savršen izbor zbog svog iskustva sa FPS igrama uživo. Dva studija bi čak mogla da zamjene uloge, sa 343 Industries koji je pokušao da igra Call of Duty dok pomaže Sledgehammer Games-u u prelasku na Halo.

Na kraju krajeva, ipak je malo vjerovatno da će 343 Industries biti uklonjen iz Halo-a, pošto je studio formiran da radi na IP-u. Međutim, ako bi se neočekivano dogodilo, Microsoftova kupovina Activision Blizzard-a dala mu je talentovanog programera kojeg bi mogao da iskoristi da povrati narušenu reputaciju Halo.

Slični članci

28.
Mar.
2024.
Vijesti/Najnovije
Igra će se odigravati u regionu Kalos i sigurno ima mnogo poznatih prijatelja, pa evo svih do sada potvrđenih.
26.
Mar.
2024.
Vijesti/Najnovije
Ne može se reći da smo imali jaku zimu i da smo željni lijepog vremena i sunca, ali ako želite da zaigrate neku igru koja će vas ubaciti u proljećni vajb. ov...
26.
Mar.
2024.
Vijesti/Najnovije
Nakon Assassin's Creed Mirage i Assassin's Creed Nexus igrači su nestrpljii i željni vesti o budućim igrama