Vijesti/Najnovije
29.09.2022.

Direktor It Takes Two tizuje novu igru:

Josef Fares i sneak peak nove igre

Jozef Fares, režiser hvaljenog platformera iz 2021. It Takes Two, objavio je sliku na mreži na kojoj zadirkuje svoj sjledeći projekat.

Iako nema detalja o sljedećoj igri Hazelight Studios do sada, fanovi već spekulišu o tome šta bi taj misteriozni naslov mogao biti. Jozef Fares, koji je već postao filmski režiser prije nego što je debitovao u industriji video igara, je reditelj koji stoji iza dobro prihvaćenih igara Brothers: A Tale of Two SonsA Way Out i It Takes Two. Sva tri naslova su dobila fenomenalne kritike i pohvale odmah po objavljivanju zbog svojih emocionalno moćnih narativa i istaknuti su po svojoj jedinstvenoj mehanici igranja.

Brothers: A Tale of Two Sons je omogućio igračima da preuzmu kontrolu nad dva lika istovremeno koristeći jedan kontroler za rješavanje platformskih zagonetki, dok su  A Way Out i It Takes Two bili samo zajednička iskustva koja su od igrača zahtjevala da igraju kroz naslove sa partnerom.

 

U postu na svom ličnom Tvitter nalogu, Fares je postavio fotografiju dvije žene u nečemu što izgleda kao odijelo za snimanje pokreta, zajedno sa natpisom „Kratki pogled na sljedeću igru“. Snimanje pokreta je postalo uobičajeno u industriji video igara posljednjih godina, i koristi se za sve, od setova u igrici do pomoći da se obezbjedi da brejkdens u Street Fighter 6 izgleda autentično, tako da ova vrsta podešavanja ne bi bila naodmet za mnoge moderne naslove.

Ono što sliku u Faresovom tvitu čini toliko intrigantnom je to što dva izvođača takođe nose kompletne postavke za snimanje lica.

Ove vrste uređaja za snimanje lica možda su već poznate gledaocima bioskopskih hitova, pošto su postale istaknute nakon što su korišćene za stvaranje zapanjujuće realističnih performansi za kompjuterski animirane likove u Avataru Džejmsa Kamerona i predstojećem nastavku Avatar: Put vode, ali se sve više koriste za donošenje te iste vrste realističnih performansi u igre. Za režisera kao što je Fares, čiji su prethodni naslovi sadržali priče koje su bile promišljenije i emotivnije od onih koje se nalaze u većini video igara, ova tehnologija bi mogla da mu omogući da stvori likove sposobne da isporuče mnogo više osjećaja i nijansi u svojim nastupima.

Kao odgovor na fotografiju dva izvođača, neki fanovi su u odgovorima već izrazili nadu da ovo znači nastavak emotivno rezonantne Brothers: A Tale of Two Sons. Kako industrija igara nastavlja da sazrijeva, neki igrači sve više traže priče sa više emocionalne dubine, sa dugo očekivanom HBO serijom zasnovanom na Naughti Dog's The Last of Us koja dokazuje da igre mogu pružiti zaista sjajne priče sa širokom privlačnošću daleko izvan konzole.

Dokazana sposobnost pripovjedanja sa najnovijom tehnologijom snimanja performansi ima potencijal da dovede do velikih stvari, a obožavaoci njegovog prethodnog rada će verovatno sa nestrpljenjem čekati da vide šta će tačno ova misteriozna igra biti.

Slični članci

28.
Mar.
2024.
Vijesti/Najnovije
Igra će se odigravati u regionu Kalos i sigurno ima mnogo poznatih prijatelja, pa evo svih do sada potvrđenih.
26.
Mar.
2024.
Vijesti/Najnovije
Ne može se reći da smo imali jaku zimu i da smo željni lijepog vremena i sunca, ali ako želite da zaigrate neku igru koja će vas ubaciti u proljećni vajb. ov...
26.
Mar.
2024.
Vijesti/Najnovije
Nakon Assassin's Creed Mirage i Assassin's Creed Nexus igrači su nestrpljii i željni vesti o budućim igrama