XBOX
20.08.2020.

Korisnički interfejs Xbox Serije X

Dosta poznatog za stare korisnike

Microsoft nam je dao detaljan uvid u novi Xbox korisnički interfejs. Dizajniran je da ponudi jasno i pristupačno iskustvo svim igračima na različitim uređajima. Tu su Xbox Series X,  Xbox One, PC i Android uređaji preko cloud gaminga.

Raspored stvari će biti poznat starim Xbox korisnicima uz bržim i više fokusiranim dizajnom. 

Microsoft navodi da će se home screen učitavati 50% brže prilikom bootovanja sistema a oko 30% brže kada se vraća u igru. Ostala unapređenja se odnose na manje korišćenje memorije i to čak do 40%. Parties i Chat ce biti spojeni u jedan tab na kome će biti objedinjena sva komunikacija radi lakšeg praćenja onoga šta vaši prijatelji rade.

Jedan od bitnih aspekata koji su spomenuti je da će se sistem povezivati sa mobilnim uređajima uz pomoć nove Xbox mobilne aplikacije. Kada sačuvate snimak iz igre, na primer, on će automatski biti poslat u mobilnu aplikaciju. Na taj način ga možete lakše podeliti na društvenim mrežama.

Microsoft je napomenuo da će sve ove mogućnosti – kao i update za Microsoft Store početi da se dodaju polako tokom narednih nedelja, a da je najveća promena planirana tačno za izlazak Xbox Serije X u Novembru.

 

Slični članci

17.
Oct.
2023.
XBOX
Čini se da u ratu konzola neki studiji daju prednost PS5
08.
Jun.
2023.
XBOX
Šef marketinga Xbox Games Aaron Greenberg je dao velika obećanja kada je u pitanju predstojeći Xbox Games Showcase za ovu E3 nedjelju.
06.
Jun.
2023.
XBOX
Xbox Game Pass je malo nedostajao u posljednje vrijeme sa samo nekoliko velikih naslova koji dolaze na uslugu svakog mjeseca, ali bi se sve to moglo promijeniti...