Nintendo
10.03.2021.

Seljanima fali jedan dobar frizer

Animal Crossing: New Horizons Fashion Week možda?

Animal Crossing: New Horizons je igra koja svakoga dana stiče nove obožavaoce i dobija nagrade. Čak su i naučnici dokazali da ova igra pobolljšava koncentraciju ali ujedno i opušta i smiruje. 

Kreatori se trude da nam stalno spremaju nova iznenađenja i događaje koji su najčešće povezani sa smenama godišnjih doba. Vesele krpice i ukrasi koje možete nabaviti znaju da budu jako interesantni. Ipak, od 20. marta 2020. godine, od kako se igra pojavila u prodaji, jedna stvar je primetna i dosadna. Seljani ne haju baš mnogo za frizurama!

Od samog starta je nedostajala raznolikost, a većina opcija je bila usmerena na ravnu kosu bez kovrdžavih frizura i raznolikih tipova kose. Iako su od izdavanja preduzeti koraci za poboljšanje opcija, u Animal Crossing: New Horizons još uvek nedostaje veća i  sveobuhvatnija ponuda stilova i trendova. Mislim, da li oni kapiraju da ima i mladih seljana koji se traže i vole nove stvari prigodne svojim godinama? Mada, žene menjaju frizure i boje u odnosu na raspoloženje i prilike.

Izvor Hypebae

Animal Crossing: New Horizons trenutno ima 36 jedinstvenih frizura. Nekoliko stilova je dostupno od početka igre, a ostatak možete otključati kupovinom paketa frizura u Nook Stop-u.

Tokom Animal Crossing Winter Update-a u novembru 2020. dodate su neke nove frizure. Paket je između ostalog ponudio kratke frizure, afro loknice i dosadne glatke i obrijane opcije. Međutim, tih 6 novih stilova nije donelo ništa novo i drastično drugačije što bi pomoglo većem broju igrača da se osećaju uključeno u izradu svog karaktera. Dodatno nervira što se ovim frizurama ne može pristupiti dok se igrači ne uspostave u svojoj igri i ne budu u mogućnosti da kupe paket. Možda nekome smešna i čudna ali svakako nepravedna prepreka za inkluzivniji stil i veću povezanost sa igrom.

Ovo je tema kojom se već neko vreme bave korisnici Reddit-a koji su čak napravili i svoje opcije za promene frizura seljanima ali oni nisu prvi koji su pokrenuli ovo pitanje. 25. juna je pokrenut projekat peticije kompaniji Nintendo za promenu opcija za frizure koju je u startu potpisalo 57.244 korisnika na Change.org.  

Svaka osoba treba da se oseća predstavljenom dok igra igru koju voli i dok pravi svoj avatar“, navodi se u peticiji. „Etničke frizure su često zaboravljene. U svetlu onoga što se u Americi događa u vezi sa pravima crnaca, bilo bi neverovatno da igrači svih rasa ne budu predstavljeni na svim gejming platformama. Počnimo sa Animal crossing! “ Ističe se da u igri nedostaju marame i hidžabi.

I dok oko frizura i nema neslaganja kada je u pitanju raznovrsnost, marame i hidžabi su tema velikih polemika. 

 

Izvor internet

 

Veliki brendovi shvataju važnost gejminga i svoje nove proizvode lansiraju u saradnji sa poznatim igrama. Animal Crossing je kompaniji Givenchy poslužio za lansiranje nove kolekcije šminke i u okviru igre. Označavajući prvi luksuzni brend lepote koji je popularnoj igri Nintendo Switch dodao mogućnosti šminkanja, Parfums Givenchy je stvorio svoje Prisme Libre pudere i Le Rouge ruževe uz pomoć Nook Street Market-a, korisnika ACNH-a koji u igri stvara različite modne izglede. Pored toga, Givenchy je igračima ponudio 4G tetovaže u obliku srca i usana  sa legendarnim logotipom brenda, dostupnim za sve tonove kože.

ColourPop kozmetički brend je u saradnji sa Nintendom izbacio kolekciju šminke Animal Crossing a inspiracija su bili Tom Nook, Isabelle, Blathers i ostali. Paleta senki Nook, Inc. sadrži četiri nijanse zelenih tonova u metalnim, mat i sjajnim finišima, dok se paleta 5 Star Island, inspirisana Isabelle, fokusira na ružičaste nijanse. Labelle of Ball odaje počast Able Sisters sa četiri nijanse ljubičaste boje, od blistave lavande do mat šljive. I na kraju, What a Hoot je posvećen sovama Blathers i Celeste i to je karamel kolekcija toplih smeđih i bež boja. Inspirisani prirodom ostrva napravili su i voćni duo sjajeva za usta  „Sočna jabuka“, „Trešnja trešnja“, „Kokosov sok“ i „Kruškasto“. Dva kamena sjajna pudera, jedan od ružičastog zlata „Ballon Pop“, a drugi od zlata „Bellionaire“, i duo rumenila sa utisnutim cvećem su dokaz kreativnosti i mašte.

Modne revije trenutno nisu najpopularnije i teško ih je organizovati zbog pandemije pa će prošla godina ostati zapamćena i kao godina kada su poznati brendovi lansirali modele u igrama. Animal Crossing: New Horizons je bio izbor kreatora kao što su Marc Jacobs, Sandi Liang i Valentino da predstave svoje najnovije stilove u ovoj Nintendovoj igri zajedno sa kodovima za preuzimanje. Liang je čak u igru uveo koncept ekskluzivne pop up radnje, a ljudi su čekali i po dva sata da dobiju virtuelne krpice. 

Sve modne varijante imate na Instagram stranici Nook Street market. Niste znali da postoji i taj nalog?

 

Uskoro ćemo slaviti godinu dana igranja ove igre i sigurno je da ćemo imati novi update. Možda nas Nintendo iznenadi i modnim novitetima!

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Accessories HAC1488
Optimalna zaštita zahvaljujući čvrstoj spoljašnjosti U torbicu staje konzola sa joy-co...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
29,99 EUR
Veličina
Nova
29 ,99 EUR
Sačuvano u omiljne
Izgradite zajednicu ispočetka na opustošenom ostrvu prepunom mogućnosti • ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
67,99 EUR
Veličina
Nova
67 ,99 EUR
Korišćena
67 ,99 EUR

Slični članci

02.
Mar.
2021.
Nintendo
Nakon što je Luigi Nension 3 prošle godine dobio nagradu za najbolju animaciju, Nintendo će ove godine sa nestrpljenjem očekivati 25. mart da v...
12.
Feb.
2021.
Nintendo
Februar je stigao u igru Animal Crossing zajedno sa raznim interesantnim aktivnostima, nagradama i još mnogo toga.
28.
Jan.
2021.
Nintendo
Nintendo je danas pustio besplatno ažuriranje za Animal Crossing: New Horizons.