PC
03.09.2020.

PC je dobio rat

Nekada utopija a danas realnost

Ova nedelja je po nekima bitna PC igračima.

Napokon su dobili rat.

Naravno, malo se šalimo ali je činjenica da je verovatno ispaljen poslednji metak u ovom višegodišnjem ratu poznatom kao PC vs Konzole.

Pre desetak godina je bilo nemoguće zamisliti da se neke od PS ekskluziva pojave u opciji za PC igrače. Konzole su uzimane samo da bi se na njima odigrale određene igre. Nintendo, SONY i Microsoft su svake godine u Americi na E3, a zatim na Gamescom-u, prikazivali svoje ekskluzive. Neke su dobijale i svoje Limited edition bundlove sa konzolama. Yacuza za PC je bila Nemoguća misija.

Ipak, prošle nedelje je fajl sa svojih 66 strana doneo bitan "udarac". U pitanju je Sony fajl kojim je izbrisana prednost konzola. "Istražićemo proširenje naših 1st party naslova na PC platformu," napisao je Sony. Time je potvrđeno da će još neke igre pored Death Stranding i HZD pokazati koliko su dobre i na PC računarima. Po forumima bi se dalo zaključiti da su na vrhu liste želja God of War, Spider-Man i Ghosts of Tsushima.

Ova bitka je, kada je Sony u pitanju, dugo trajala. HZD je trebalo tri godine a Death Stranding osam meseci da se izbore za bitku zvanu PC verzija.

Konzole nove generacije su odlučile pobednika. Nešto kao, dok se dvoje svađaju, treći to iskoristi. Rat XBOX i PS je sada se vidi, doneo prednost PC igračima. Sigurno je da će oni najviše profitirati od konzola nove generacije jer će biti sve manje konzolskih ekskluziva. Kada tri od četiri plaforme imaju iste naslove u ponudi bitno je ko ima bolje performanse. Neki kažu da su nove konzole PC u boljem pakovanju. To ćemo svakako uskoro proveriti. 

Nintendo je za sada jedini koji se još uvek bori sam protiv svih. Ili samo ne žele da pokažu da i oni prate konkurenciju. Da li će za desetak godina Mario moći da se igra na PC računaru, ostaje da vidimo. 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Switch konzole HKO0319
Nintendo Switch Console (Gray Joy-Con) Nintendo Switch  
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
349,99 EUR
Veličina
Nova
349 ,99 EUR
Sačuvano u omiljne
Switch konzole HKO0318
Nintendo Switch Console (Red and Blue Joy-Con) Nintendo Switch
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
339,99 EUR
Veličina
Nova
339 ,99 EUR

Slični članci

27.
Aug.
2020.
Nintendo
Pogledajte naš kompletan vodič za povezivanje Nintendo Switch konzole i kreiranje nalova, kao i par korisnih saveta.
24.
Aug.
2020.
Nintendo
Novi model Nintendo konzole kreće sa proizvodnjom krajem ove godine.
20.
Aug.
2020.
Playstation