PC
20.12.2020.

Trust GXT 712 Resto Pro Gaming stolica i poneki dodatak

Uskoro ćemo ih videti u radnjama

Najbolje gejmerske stolice su ponekada malo i preterano "nabudžene". Već smo pisali o tome koliko je moderno imati RGB stolicu. Tu su još i vrtoglave kombinacija sedišta kao u automoblilima sve do elegantnih kancelarijskih stolica i spiska od preko pedeset kvalitetnih brendova koji nude najbolje od najboljeg za 2021. godinu. Nemojmo se lagati, na našem tržištu će se naći smešno mali procenat najnovijih modela a o mnogim brendovima je nepotrebno i razmišljati do daljnjeg. Znate i sami da je pristojna gejmerska stolica pametna investicija da zaokružite set ne samo za igranje već i za posao i učenje. Ukoiliko ste potrošili dosta sati i hiljade dinara u odabiru najboljih komponenti za svoj gejmerski ili radni PC, trebalo bi da poklonite samom sebi dovoljno vremena da odaberete dobru stolicu. Ne zanemarujte ergonomiju, ljudi. I kvalitet materijala je bitan a mnogi o tome ne vode računa sve dok im se zadnjica ne upali i ne ukrasi bubuljicama.

Najbolja stolica za vas i za vaša leđa zasnivaće se na nekoliko bitnih faktora. Što se tiče dizajna stolica, lumbalna podrška je od vitalnog značaja. Prva stvar koju biste trebali da stavite pod obavezno  je da li ima ugrađenu potporu koja pomaže vašem telu da održi idealno držanje tela. Neke stolice čak dolaze sa lumbalnim potpornim jastucima koji su odlični. Takođe su važni višestruko podesivi nasloni za ruke, presvlake i opšti stil; imajte na umu da ove funkcije nisu jeftine.  Različiti modeli takođe imaju različite visine i težine, pa proverite da li odgovaraju vašim potrebama. Pogledajte i širinu i dubinu sedišta. Neki proizvođači tvrde da treba sedeti prekrštenih nogu, ali to zavisi od vaše veličine i dužine nogu. Iskreno, nismo sigurni koliko je to zdravo, a kada su u pitanju žene i koliko je loše zbog cirkulacije i stvaranja celulita.

Ukoliko vam ne odgovara estetika najnovijih modela gejming stolica sa visokim naslonom i više volite nešto tradicionalnije, ima i takvih modela u ponudi. Najpoznatiji je Trust Ryon i to u više boja.  Iskreno, držanje tela je verovatno poslednje na šta pomislite kada se borite desetak sati uzastopno. Ili ukoliko ste roditelj, a vaše dete gejmer, da li ste pomislili koliko je dobra stolica bitna. Učenje ili igranje, sedenje je sedenje.

Proveravali smo liste najboljih stolica u 2020. godini na raznim portalima i forumima. Verovali ili ne, samo je par brendova koji se mogu naći u Srbiji a nalaze se na listama najboljih.

To su Asus, NZXT i Trust.

Asus i NZXT stolice nemaju baš neki veliki izbor modela dok je Trust  uspeo da ponudi kod nas i RGB varijantu koja se odlično prodavala. Recenzije stolica su malobrojne u Srbiji. Sigurno ste primetili recenzije koje su naši profesionalci uradili. Tu su ŠTREBERI, Cile ST, Dule Axe, i Dule Axe za još neke modele. IGN Adria je u saradnji sa Duletom Axe napravio i  prilog o tome kako se sklapa jedna gejming stolica. 

Za sada nemamo informaciju o novim modelima koje Asus i NZXT spremaju za Srbiju, a nismo dobili ni više informacija od nekih drugih brendova. Ono što je sigurno, to je da do kraja meseca januara u radnjama očekujemo najnoviji model Trust stolice  GXT 712 Resto Pro.

U pitanju je vrhunska, visoko podesiva gejmerska stolica sa izuzetno širokim sedištem napravljenog za sate udobnog igranja.

Igrači znaju da neprekidno igranje satima može opteretiti telo. Zbog toga je potrebna stolica koja vas podržava u vašim najvećim avanturama i najtežim bitkama. Trust GXT 712 Resto Pro stolica ima prilagodljiv naslon, uklonjive jastuke za donji deo kičme kao i za vratni deo, 4D naslone za ruke i podršku za težinu do 150 kg!

Ulošci velike gustine na sedištu i naslonu dopunjuju ergonomski dizajn ove stolice, dok isporučeni jastuci za lumbalni deo i vrat sprečavaju naprezanje i pružaju krajnju udobnost. Zbog prostranog dizajna, lako pristaje svakom igraču ali i svima onima koji koriste stolicu i za više satni rad.

Trust GXT 712 Resto Pro je napravljena od veganske PU kože sa elegantnim šavovima zlatne boje i detaljima koji izgledaju i na dodir su kao od antilopa. Trust je očigledno vodio računa o novim trendovima i uklopio ih u moderan a opet tradicionalan dizajn.

Ono što je takođe novitet koji se očekuje, i nadamo se da ćemo dobiti svoje za testiranje su GXT 1150 Pacer Racing Seat Adapter i GXT 1155 Rally Racing Simulator sedište. Adapter GXT 1150 je odličan jer ga možete povezati i sa drugim proizvodima a ne samo onim koje je napravio Trust. Sve što treba da uradite da biste postali vozač automobila na trkama je da uklonite dva prednja točka svoje kancelarijske-gejmerske stolice i prikačite Pacer. Ovaj adapter za "trkačko sedište" je potpuno prilagodljiv, od visine ploče upravljača do udaljenosti i ugla vaših pedala. Na ploči upravljača ima čak i dovoljno mesta za menjač brzina. A kada završite, jednako se lako odvaja i skladišti u kancalarijski orman. Nama nekako odmah pada na pamet turnir sa kolegama... Momci koji su ga pravili i testirali znaju koliko je bitno napraviti izdržljiv proizvod pa su ga napravili od čvrstog metala, što ovaj adapter čini ne samo čvrstim već i pouzdanim. Može da izdrži bilo koji stil vožnje. Nema uzdržavanja kad morate preteći konkurenciju. Kao neko ko obožava vožnje, želimo da koristimo svoju omiljenu opremu. Zbog toga je Pacer univerzalan. Radi sa praktično svim volanima, podesivim pedalama i menjačem, i za bilo koju platformu koju poželite. Nije čak ni važno koju kancelarijsku ili gejmersku stolicu koristite. Praktično svaka kancelarijska stolica sa točkovima će biti ok.

Sedište GXT 1155 dolazi u pakovanju bez pedala i volana. To je možda moglo da se nekako ubaci u ponudu kao VIP paket jer možda jača cena ne bi odbila kupce uz neki dodatni poklon i sve u jednoj kutiji. I ovde se radi o proizvodu od čvrstog metala sa snažnom metalnom podlogom što čineći ovu stolicu izdržljivom i stabilnom. Dizajn je udoban i komforan ali i neverovatno prilagodljiv. Dužina za ruke kao i dužina za noge se me lako podesiti i namenjena je korisnicima do visine od 210 cm. Zahvaljujući podesivom uglu nožne ploče, svaki igrač će sigurno voziti i igrati onako kako mu je najudobnije. Možete igrati sa bilo kojim pedalama i volanom, bilo kojoj platformi a nije obavezno samo voziti simulacije već i arkade.

Kako vi zamišljate stolice budućnosti?

 

 

Slični članci

26.
Jan.
2024.
PC
Kažu da nije dobro imati loš izbor kada kupujete periferije, ali ima i onih koji tvrde da je pretjerani izbor isto loš. Imamo miševe koj...
06.
May.
2023.
PC
Loš PC port postaje trend koji treba zaustaviti po svaku cijenu
14.
Mar.
2023.
PC
SteelSeries Arctis Nova serija slušalica zaista donosi impozantna unapređenja u odnosu na prethodne modele, prije svega po pitanju udobnosti i lakoće ...