Playstation
20.04.2021.

10 bitnih stvari koje morate znati o novom PS5 update

Ili možda već znate

Prva, i mnogima najbitnija stvar kada je u pitanju PS5 update je mogućnost skladištenja igara o kome smo već pisali. Hajde da vidimo šta nam je još PlayStation blog ponudio od informacija o unapređenju kako bismo što bolje uživali u igrama.

Proširenje i upravljanje PS5 prostorom za skladištenje

Sada možete čuvati svoje igre na kompatibilnim USB eksternim uređajima. Pomoću ove funkcije možete da prebacite svoje PS5 igre iz interne memorije vaše konzole na proširenje u vidu USB uređaja. To je odličan način da proširite mogućnosti skladištenja vaše PS5 konzole i možete bez problema kopirati svoje PS5 igre u internu memoriju konzole kada budete spremni za igru. Brže je ponovo instalirati igre PS5 iz USB uređaja nego ih ponovo preuzeti ili kopirati s diska.

Budući da su PS5 igre dizajnirane sa namerom da iskoriste ultra brzi SSD konzole, PS5 naslovi se ne mogu reprodukovati iz USB eksternog uređaja niti se mogu direktno preuzeti na isti. Međutim, igre koje prebacite ili kopirate nazad u internu memoriju automatski će se ažurirati kada to bude moguće. Pored toga, možete odabrati koje režime igre želite da instalirate (kao što su kampanja ili više igrača) za odabrane naslove koji podržavaju tu opciju.

Kao što je ranije najavljeno, PS5 konzola će ubuduće podržavati proširenje memorije putem M.2 diskova. 

Nove funkcije za socijalne mreže za PS4 i PS5 konzole

PS4 i PS5 igrači sada mogu deliti Play dok ćaskaju u grupama. To znači da korisnici PS5 konzole mogu svojim prijateljima na PS4 konzolama da prikažu ekran igara ili čak da isprobaju PS5 igre putem Share Play-a i obrnuto. Opcije uključuju mogućnost deljenja ekrana sa prijateljem, prenošenje virtuelnog kontrolera prijatelju ili virtuelno prosleđivanje drugog kontrolera za zajedničko igranje co-op igara.

Opcija za slanje zahteva za igranje sa prijateljima

Izbor sesija sa mogućnošću učestvovanja u igrama vaših prijatelja će se sada pojaviti na PS5 i PS4 konzolama, što omogućava više zajedničkih mogućnosti igranja. Opcija „Zahtev za pridruživanje“ takođe služi kao prečica za slanje pozivnice za igru, smanjujući vreme potrebno za ulazak u igre sa prijateljima. Kroz meni Podešavanja privatnosti možete da promenite ko može da komunicira s vama putem parties, igara i poruka.

 

Poboljšane mogućnosti kontrole i personalizacije za PS5 konzole

Meni Game Base je poboljšan za brži pristup važnom sadržaju i funkcijama. Sada se lako prebacujete između Parties i Prijatelji da biste započeli ćaskanje sa postojećim zabavama ili videli šta svaki vaš prijatelj koji je online radi. Pored toga, možete da uključite ili isključite obaveštenja za svaku grupu u kojoj se nalazite.

 

Opcije za kvalitetniji razgovor

Unapređenje daje opciju da brzo onemogućite ćaskanje u igri isključivanjem zvuka mikrofona i zvuka glasa drugih igrača. Pored toga, možete da prilagodite jačinu zvuka drugih pojedinačnih igrača koji su u istom chat-u, tako da ne morate svaki put da tražite od prijatelja da utišaju ili povećaju jačinu zvuka mikrofona.

Automatsko ažuriranje

Jednom kada ga programeri omoguće, ažuriranje naslova za igre će se prethodno preuzeti na vašu konzolu ako je omogućena postavka „automatsko ažuriranje“ iako je vaša konzola uključena ili u režimu odmora. Ovo vam omogućava da započnete da igrate najnoviju verziju igre odmah nakon objavljivanja unapređenja.

Olakšana pretraga

Pošto možete prilagoditi biblioteku igara i igre sakriti da ne budu vidljive, sada možete lakše da pronađete ono što vam je potrebno i personalizujute svoj prikaz biblioteke igara.

Prilagođavanje ekrana

Screen Zoom daje opciju podešavanja uvećanja ekrana prema vašim željama u meniju Podešavanja.

Trofeji

Nivo trofeja koji rezultira automatskim snimanjem ekrana ili video klipa sada možete prilagoditi tako da možete odabrati da snimite i sačuvate samo slike/video zapise onog momenta kada osvojite trofeje višeg nivoa, poput zlata ili platine. Tu je i novi ekran Trophy Stats za igrače, gde možete na brzinu da pogledate rezime nivoa i statusa trofeja.

 

Nove opcije za Playstation App

Uvedeno je dosta novih funkcija za aplikaciju PlayStation sa namerom da se olakša daljinsko povezivanje sa doživljajem igranja  konzole. Nedavno je PS uveo mogućnost čuvanja proizvoda na listi želja, primanja obaveštenja kada su prijatelji na mreži i promene vašeg statusa kada ste online. Najavljuju još opcija uključujući mogućnost da se iz aplikacije pridružite sesiji za više igrača na PS5, upravljate skladištem PS5 konzole, upoređujete kolekcije trofeja sa prijateljima i sortirate i filtrirate proizvode prikazane u PlayStation Store . Aplikacija PlayStation je besplatna na Google Play i App Store.

 

REZERVACIJE ZA PS5 KONZOLE MOŽETE POPUNITI NA OVOM LINKU

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50014
Iskusi uspon Milesa Moralesa i njegovo ovladavanje eksplozivnim novim moćima dok postaj...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
34,99 EUR
Ušteda 42%
59,99 EUR
Veličina
Nova
59,99 EUR
34 ,99 EUR
Korišćena
59,99 EUR
34 ,99 EUR
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50010
Od razvojnog tima Bluepoint Games dolazi rimejk PlayStation klasika, igre Demon’s Souls...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
49,99 EUR
Ušteda 33%
75,00 EUR
Veličina
Nova
75,00 EUR
49 ,99 EUR
Korišćena
75,00 EUR
49 ,99 EUR

Slični članci

14.
Apr.
2021.
Playstation
Ažuriranje sistemskog softvera za PS5 stiže i donosi unapređenja u opcijama za skladištenje igara, društvenim funkcijama i opcijama kontro...
14.
Feb.
2021.
Playstation
PlayStation 5 je impresivna konzola i to ne samo zbog svoje procesorske snage i grafičkih mogućnosti već i zbog DualSense kontrolera koji predstavlja ve...
19.
Nov.
2020.
Playstation
Nova generacija konzola samo sto je izašla a već se suočava sa ozbiljnim problemom, nedostatkom novih igara koje su veliki (ako ne i najveći) adut dva...