Vijesti/Najnovije
08.12.2022.

Witcher 3 next-gen update unapređuje već savršenu igru

Sve je isto samo još bolje

Postoje dobre igre, postoje odlične igre, ali postoje i one koje možete igrati ponovo.. i ponovo...

The Witcher 3 je svakako takva  igra. Čini se da nema gejmera koji nije u nekom momentu bio oduševljen ovom igrom. Zbog toga mnogi željno očekuju da vide kako će izgledati unaprijeđen već savršen svijet ove igre,

Sve će Vam izgledati tako poznato a tako drugačije. Voda ispod vas će da svetluca jako i reflektuje svjetlost sunca, koje se spušta prema ružičastom nebu. Zahvaljujući poboljšanjima životne sredine i novom režimu praćenja zraka koji radi na PS5, a koji daje prioritet grafičkoj vjernosti sa globalnim osvjetljenjem za realističnije osvjetljenje i kvalitetnije refleksije pri 30 FPS (režim performansi omogućava 60 FPS) sve je tako živo. Dok pomjerate kameru unaokolo, vidite snježne planine koje uokviruju pejzaž iza Geralta i njegovog Roača. Sa različitim filterima i preklopima možete snimiti nevjerovatne fotografije jer režim fotografisanja u Witcheru 3 je zaista nevjerovatanu, posebno sada kada je grafika uglađena da bi ionako prelijep svijet bio još slikovitiji.  

Witcher 3 je uvijek izgledao nevjerovatno. Vanilla 2015 verzija igre i dalje se dobro drži do danas, ali ažuriranje sljedeće generacije samo joj pomaže da zablista još više. Ulazak u igru sa ažuriranjem najbolje se može opisati kao povratak na mjesto koje poznajete, samo što sve izgleda još bolje, a iskustvo boravka tamo je samo prefinjenije nego što se sjećate. 

Za razliku od foto režima, koji se prirodno uklapa u svijet koji zahtjeva da mu se divimo, postoji mnogo funkcija koje su dodate u ažuriranju sljedeće generacije Witcher 3 koje jednostavno imaju smisla. Nova opcija brzog bacanja znakova, na primjer, omogućava vam da koristite svoje znakove bez otvaranja radijalnog menija. Umjesto toga, držite desni okidač, a zatim samo pritisnite određeno dugme na kontroleru da biste bacili znak. Osjeća se daleko kinetičnije i brže nego ranije, sa haptičkom povratnom spregom PS5 kontrolera koja doprinosi uranjanju svakog udarca ili zveketa neprijateljskog udarca. Postoji i mnogo manjih funkcija koje samo čine sve malo boljim. Korišćenje potrošnog materijala, na primer, takođe je mnogo lakše, jer možete samo da ih izaberete iz radijalnog menija umjesto da ulazite u svoj inventar.  Primjetićete koliko su prefinjenije i uglađenije teksture na modelima likova i okruženja. Povratak igri na ovaj način samo je podsjetnik koliko je ovaj svijet bio impresivan na početku, a kamoli sa sjajnom nadogradnjom koja fino podešava iskustvo.

Ali, postoje i neke karakteristike koje mogu da unaprijede igru za igrače na konzolama i daju joj svježiji osjećaj. Jedna takva funkcija je opcija da sakrijete mini mapu tokom istraživanja kako bi otkrili bilo kakva otkrića u svijetu. Kako je u jednom intervjuu vršilac dužnosti narativnog direktora Philipp Weber izjavio, ovo je bila funkcija koju su moderi već uradili na PC-u, a tim je želeo da je zvanično doda kako bi i igračima na konzolama dao istu opciju. Haptička povratna informacija je takođe poboljšala borbu protiv velikog neprijatelja koji se penje, Goljata. Ovde se možete igrati sa novim opcionim režimima kamere koji su dodati u ažuriranju. Pored podrazumevanih perspektiva, sada možete da pomjerate kameru blizu tokom istraživanja, na konju i u borbi. Bliža kamera će vam sigurni smo biti pogodnija za borbu od ostalih opcija.

 

Novi režim Performanse je pogodniji za one koji vode računa o brzini kadrova. Radeći pri 60 FPS, svijet i dalje izgleda prelijepo i sve radi glatko. Oba režima izgledaju i igraju se odlično, tako da zaista koji god mod da izaberete zavisi od onoga što vam je važnije. Sa uvođenjem oklopa koji je povezan sa Netflix Witcher serijalom, uzbudljivo je iskusiti nešto potpuno novo u avanturi koju ste tako dobro upoznli. Za ljubitelje TV serije koji su tek pridošlice u igri zbog iste, ovo je zabavan dodatak koji će ih još više privući. Od uvođenja filtera na mapi koji smanjuju količinu ikona koje vidite, do poboljšanja kvaliteta života i manjih podešavanja, ažuriranje je samo pojačalo uzbuđenje da se vratimo u svijet The Witcher 3 sada nam bliskog 14. decembra.

Ovo je i dalje igra koju poznajemo i volimo ali je mnoge funkcije čine jednostavnijom, a vizuelno je još ljepša nego što je bila prije.

Trenutno nema komentara

Slični članci

28.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Blizzard traži način kako da igrači u Kini igraju njihove igre, ali za sada je ključ u bravi.
28.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Among Us VR će vjerovatno uspjeti ne samo zbog ekstremne popularnosti originalne igre, već i zbog porasta broja slušalica za virtuelnu stvarnost među ...
26.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
STRAY je difinitivno najbolja li nije jedina igra iz 2022. godine u kojoj smo mogli da igramo glavnu ulogu neke životinje
25.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Ovo nije standardna igra već igra o kojoj ćete razmišljati čak i kada je ne igrate. I dodatni bonus, sve je prevedeno na naš jezik.
22.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Mnogi su čuli za Babu Jagu, vješticu iz slovenskog folklora za koju se kaže da živi u šumi u kući koja stoji na pilećim nogama i koja je ili ...
22.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Hades je jedna od najomiljenijih indie igara posljednjih godina, a čini se da će je Hades 2 prevazići.
22.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Zvanični Youtube kanal brazilskog CS:GO igrača FalleN-a je danas hakovan i trenutno emituje sadržaj kriptovaluta u pokušaju da prevari svoje...
21.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Prati modne trendove i ubija zombije.
21.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Diablo 4 za razliku od Diablo 3 ima mogućnost preskakanja story mod-a, ali da li nešto treba uraditi samo zbog toga što postoji opcija?
21.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Misty Lee i Philip Kovats su još jednom oživjeli ova bića, ali sada u seriji.