Vijesti/Najnovije
30.12.2020.
Autor: Danica Manojlović

Kada Turtle Beach kupi Roccat dobijamo...

Elo

Ko bi pomislio da i na tako konkurentskom tržištu kao što je gejmerski hardver ima prostora za novitete i nove uspehe. Nemačka kompanija ROCCAT, najpoznatija po gejming miševima Kone i Vulcan tastaturama, jedna je od takvih kompanija, mada sa ključnom prednošću: njen osnivač Rene Korte je strastveni igrač koji je zajedno stvorio mTv, jedan od najvećih profesionalnih eSport timova svih vremena .  PC Gamer je ovoj kompaniji posvetio jedan odličan tekst o novim slupalicama.

Takvo iskustvo, upravo na eSports sceni, dalo je Korte-u inspiraciju i uvid u dizajniranje sopstvenog hardvera za igre, što je i učinio osnivanjem ROCCAT-a 2007.  Kompanija je brzo postala jedna od vodećih u gejming periferijama sa svojim elegantnim i jedinstvenim dizajnom. Sve je dodatno kulminiralo odličnom 2020. „Ranije ove godine pokrenuli smo potpuno novu postavku koja pokriva miševe, tastature, slušalice i podloge za miša“, podseća Korte.   Odlučan da ostane na čelu tehnologije za gejming, ROCCAT je takođe napravio neke velike inovacije u svom hardveru za gejmere. „Fokusirali smo se na razvoj optičkog prekidača kojim smo mogli da opremimo naš novi Burst Pro miš, kao i našu Vulcan Pro seriju u punoj veličini i TKL“, kaže on.

ROCCAT-ovi uspesi poslednjih godina su uspeli da upadnu u oči vrhunskom proizvođačua slušalica Turtle Beach, koji je kupio ROCCAT 2019. godine i sada sarađuje sa njima na novoj paleti Elo slušalica.  

Elo slušalice su prvi pravi projekat gde su ROCCAT i Turtle Beach radili zajedno. Oni su savršena kombinacija ROCCAT-ovog fokusa na dizajn i audio stručnosti Turtle Beach-a “, ponosno govori Korte. „Konačno, da bismo zaokružili puni AIMO ekosistem, izdali smo Sense AIMO XXL da dovršimo setup svakog igrača!

Generalni direktor Turtle Beach, Juergen Stark, vidi spajanje ROCCAT i Turtle Beach kao savršeno uklapanje. „Iako već više od jedne decenije predvodimo segment zvuka za gejmere, veštine stvaranja najboljih gejming miševa i tastatura prilično se razlikuju, pa bi, ako bismo mogli da pronađemo odgovarajuću formu, to ubrzalo naše planove za nekoliko godina“, kaže on. „Tim i kultura [ROCCAT] dele strast prema visokokvalitetnim proizvodima sa inovacijama u proizvodima za sve nivoe igrača“.  Korte je podjednako uzbuđen saradnjom. „Mnogo smo naučili jedni od drugih, a mnogi naši timovi sada rade na oba brenda“, kaže nam. „Bila je to laka avantura“.

A evo i modela.

Elo 7.1 Air

Ove bežične slušalice vas odvajaju od računara dok reprodukuju 360-stepeni surround zvuk. Ušni jastuci su dizajnirani da prime naočare putem ProSpecs sistema za naočare, a RGB-ovi na obe ušne školjke mogu se sinhronizovati sa vašim mišem i tastaturom preko AIMO osvetljavajućeg motora.

Elo 7.1 USB

Ako cenite oštriji kvalitet zvuka žične veze, onda je Elo 7.1 USB za vas. To je isti dizajn kao i Elo Air, sa tom pametnom memorijskom penom koja staje oko naočara, kao i samopodesivom trakom za glavu, 7.1 surround zvukom i AIM osvetljenjem.

Elo X Stereo

Za igrače s manjim budžetom, Elo X Stereo nudi savršeno oštar stereo zvuk koji će vam pomoći da čujete odakle se neprijatelji približavaju. Svi oni elegantni dizajnerski dodaci i dalje su tu, kao i samopodesiva traka za glavu. To je odlična i pristupačna opcija za više platformi.

Burst Pro

Ovo je vrsta proizvoda po kojima je ROCCAT postao poznat - lagani gejming miševi sa fenomenalnim RGB osvetljenjem u obliku saća zbog čega izgledaju poput artefakata sa vanzemaljske planete. Titan Swtch optika znači da senzor detektuje klikove miša brže nego što bi to ikada mogao mehanički prekidač, a njegovi PTFE klizači termički obrađeni nude neuporedivo glatko kretanje.

Vulcan TKL Pro 

Opet, jedinstveni privlačan dizajn kombinuje se sa ergonomijom i pruža impresivan deo gejming hardvera. Kao i kod Burst Pro miša, dugme za registraciju Titan Switch Opticals brz je "kao munja", zadržavajući zadovoljavajući mehanički osećaj. Njegov oblik kao bez tastera čini ga lako prenosivim, a AIMO osvetljavajući niz se lepo sinhronizuje sa ostalim ROCCAT uređajima.  

Games kao jedini ovlašćeni predstavnik kompanije Roccat će dati sve od sebe da najnovije proizvode uskoro vidite u našim radnjama.

 

Slični članci

11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...
02.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
April nam donosi tenis, ali i još po neki interesantan naslov