Vijesti/Najnovije
20.02.2021.

Kada se princ zaigra...

Nekada se investiralo u fudbal a danas u gejming

Činjenica je da gejming postaje planetarno popularan poslednjih par godina.

Činjenica je i da je fudbal planetarno popularan decenijama.

Čini se da je pandemija neke stvari preokrenula i ubrzala promene na vrhu liste onih u koje se najviše ulaže. I kako to uvek biva, u pitanju su ili bogati rusi ili bogati šeici.

Kako navodi AlJazeera, Prestolonaslednik Saudijske Arabije, Mohamed bin Salman, ponovo je rešio da prodrma gejming industriju. Sada su u pitanju mnogo veće cifre. Ovaj princ je rešio da uloži preko tri milijarde dolara u deonice kompanija Take2, EA i Activision-Blizzard. Da li je u pitanju ljubav prema gejmingu, pametno ulaganje ili kako veliki broj ljudi komentariše samo još jedan korak njegovog Javnog Investicionog Fonda sa kojim planira smanjivanje zavisnosti od nafte i poslova oko nje. Ono što je poznato je da je Princ odrastao uz video igre i sigurno je da će naći idealan način da spoji ono što voli, igre i novac.

Ovo nije prvo prinčevo ulaganje u gejming industriju jer je koliko prošle godine kupio trećinu SNK Corp (Japan). Ovaj studio je poznat po borilačkim igrama King of Fighters i Samurai Shodown. I tada je najavio da planira da preuzme većinski udeo u vlasništvu kompanije. 

O ovom princu se dosta pisalo i piše i dalje. Čini se da se kod njega prepliću dešavanja iz nekih igara sa pravim životom ali to ćemo vam ostaviti da istražite. 

Ono što ne treba da istražujete su brojke. 14.9 miliona Activision deonica vrednosti od skoro $1.4 milijardi,  7.4 miliona Electronic Arts deonica i 3.9 miliona Take2 deonica vrednosti oko $1.1 milijardi i $826 miliona.

Interesantno je da su vrednosti deonica (svih) skočile od početka godine.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41008
efootball PES za 2021 godinu dolazi kao Season Update na vec postojeću verziju i donosi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
24,99 EUR
Veličina
Nova
24 ,99 EUR
Korišćena
24 ,99 EUR
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO621
Unapredite na Playstation 5 ili Xbox Series X verziju bez bilo kakvih dodatnih troškova...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
25,99 EUR
Veličina
Nova
25 ,99 EUR
Korišćena
25 ,99 EUR

Slični članci

11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...
02.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
April nam donosi tenis, ali i još po neki interesantan naslov