Vijesti/Najnovije
22.03.2021.

Games Youtuber - Kovač i Vojvoda

Kako momci rade recenziju Trust GXT 488 Forze-G

Dizajn i opšti utisak

Slušalice su izradjene od “gumirane” plastike sa metalnim ojačanjem na rajfu. Dezen koji je nama stigao na recenziju je urban camo (siva) postoje još i urban camo plava i najelegantnije, po nasem mišljenju, su skroz crne slušalice. Upečatljiv PlayStation logo na obe školjke sa spoljne strane odmah ukazuje na to da je headset zvanično sertifikovan od strane Sony-a za korišćenje sa PlayStation konzolom. To je jako bitno zato sto sam Sony stoji iza kvaliteta izrade ovih slušalica. Jastučići su izradjeni od eko kože i jako su prijatni za nošenje. Na rajfu, koji je vrlo fleksibilan, se takodje nalazi sundjer koji je presvučen eko kožom tako da su dugačke gaming sesije zagarantovane kada je udobnost u pitanju. Mikrofon se sklapa, ali nema prekidač koji će ga ugasiti pri tom pokretu. To je rezervisano za kontroler koji se nalazi na samom kablu gde možete regulisati jačinu zvuka kao i ugasiti mikrofon. Sam kabl je izuzetno kvalitetan, pleten je i presvučen najlonom dužine 1.2m sa jednim 3.5mm konektorom na kraju.

 

Kvalitet zvuka

Kvalitet zvuka ovih slušalica prevazilazi njihov cenovni rang. Stereo slušalice sa veoma izraženim niskim frekvencijama, malo slabijim srednjim i naglašenim visokim frekvencijama će vam pružiti sjajno iskustvo u video igrama. Daleko od toga da nećete moći da slušate muziku ili uživate u nekom multimedijalnom sadržaju sa ovim slušalicama, ali nisu slušalice koje bi smo izdvojiliza referentno slušanje. One su pre svega namenjene za gaming iskustvo i tu su zaista odlične, sve eksplozije, zvukovi pucnjave, mačevanja i svega ostalog u igrama su jako prijatni za slušanje. Headset je “zatvorenog” tipa tako da je rasipanje zvuka van slušalica minimalno cak i kada su pojačane na maksimum, ali pružaju jako dobru izolaciju te vam niko neće smetati dok uživate u video igrama. 50mm zvučnici koji se nalaze u headset-u su prilično glasni, a njihov frekventni opseg je od 20hz - 20000hz.

 

Mikrofon

U ovom headset-u je opremljen kardioidnim, omnidirekcionim mikrofonom, u prevodu pružice sjajan kvalitet zvuka i hvataće zvuk iz svih pravaca. Frekventni opseg mu je od 50 hz - 10000 hz i ne poseduje “echo cancellation”. Uz mikrofon dobijate i pop filter, što je zapravo sjajna stvar i puno će značiti jer ce pružiti vašim sagovornicima prijatnije iskustvo. Zakačen je na levu školjku headset-a, što uvek nalazimo kao manu potogovu kada je PC gaming u pitanju. Mislimo da mikrofon postavljen sa desne strane olakšava stvari jer bi ste mogli da se krecete u igrama dok podsesavate mikrofon. Kontrole, bilo da je PC gaming ili PlayStation u u pitanju, u 99% slučajeva sa leve strane i kontrolišete ih levom rukom. Ali to su sitnice koje većini ljudi neće predstavljati nikakav problem.

 

Kabl i kontroler

Kabl je dužine 1.2m sa jednim 3.5mm konektorom na kraju. Zaista impresivno izgleda i osecaj pod rukom je da jako kvalitetan i da ce vam potrajati dugo. Pleten i presvučen najlonom izdržaće i najostrije ivice stola ili nekih drugih površina. Za povezivanje na DUALSHOCK 4 kontroler nećete imati nikakvih problema, samo povežete kontroler i headset preko 3.5mm konektora na kraju kabla. Kada je PC u pitanju moraćete da žrtvujete slušanje ili pričanje ukoliko nemate eksternu USB zvucnu karticu koja ima jedan četvoropolni konektor ili spliter koji ce vam omogućiti da koristite i slušalice i mikrofonu isto vreme. Ovo je bitno napomenuti jer su slušalice sertifikovane za PlayStation, tako da je PC gaming je stavljen u drugi plan kod ovog modela. Konektor je prilicno čvrst i lak za korišćenje. Točkić za regulisanje jačine zvuka i prekidač za mikrofon i to je sve.

 

Školjka, rajf i udobnost

I školjka i rajf su izradjeni od “gumirane” plastike s tim sto je rajf ojačan metalom i pruža dodatnu sigurnost kada je nošenje headset-a u pitanju. Školjke se ne rotiraju i ne savijaju na unutra što vidimo kao manu ovih slušalica jer ce otežati transport headseta-a. Udobnost je vrlo subjektivna kao i kod svih periferja. Svačije uho kao i oblik glave je različit, ali za nas je ovaj headset prilično udoban. Sundjeri su “debeli”, a dodatak na rajfu će osigurati da vam slušalice ne smetaju cak ni posle višečasovnog nošenja.

Zaključak

 

Trust GXT 488 Forze-G slusalice su sertifikovane za PlayStation, to znači dve stvari da ih mozete koristiti i za PC gaming (mobile gaming) kao i da su prosle rigorozne kontrole od strane Sony-a da bi dobile ovaj sertifikat. Izradjene su od kvalitetne plastike sa najlonskim, pletenim kablom dužine 1.2m. 50mm zvucnici će vam obezbediti vrhunski kvalitet slušanja u video igrama, ali neće zaostajati ni kada je slušanje muzike ili uživanje u multimediji u pitanju.

 

Prednosti

Mane

Zvanično licencirane za PlayStation®4

Otežano povezivanje na PC

Snažne 50mm zvučnici sa mekim i udobnim jastučićima koji idu preko uha

Mikrofon nema “echo cancellation”

Sklopivi, fleksibilni mikrofon

Nemaju torbicu za nošenje

Pristupačna kontrola jačine zvuka i isključivanje mikrofona

 

 

Slični članci

31.
Dec.
2020.
PC
Čini se da je naš tekst o novitetima koji nam stižu bio interesantan pa ćemo se potruditi da damo malo više informacija i odgovore na neka va&s...
15.
Nov.
2020.
PC
Trust GXT 256 EXXO mikrofon je jedan od poslednjih modela u gejmerskoj liniji kompanije Trust.
14.
Nov.
2020.
PC
Mikrofoni su sve popularniji proizvod i zbog toga smo rešili da ovog vikenda damo  15% popusta na sve online kupovine Trust mikrofona.