Nintendo
26.02.2021.

Monster Hunter mart

Ukoliko niste fan ove franšize, možda to i postanete

Nintendo Switch igra Monster Hunter Rise stiže i na PC prema rečima producenta Ryozo Tsujimoto-a.

Najnoviji naslov u Monster Hunter serijalu će biti lansiran za Switch 26. marta a svi koji požele da igraju na svom računaru, moraće da sačekaju sledeću godinu.  „Primili smo puno zahteva za PC verzija Monster Hunter Rise, posebno od inostranih igrača, i zato smo odlučili da razvijemo verziju za PC, koju nameravamo da objavimo početkom 2022. godine “, rekao je Tsujimoto. „Ovo je još uvek u fazi izrade, pa bih želeo da podelim detaljnije informacije kada za to bude vreme.“  To je sve što se za sada zna o PC verziji.

A šta se zna o Switch verziji?

Prvo, sigurno ste primetili da smo na našoj FaceBook stranici objavili post sa slikom limitirane Monster Hunter Nintendo Switch konzole i pro kontrolera. U pitanju je vrlo limitirana serija i dali smo sve od sebe da obezbedimo maksimalan broj koji je odobren za naše tržište. 

Iako je Monster Hunter već dugo izuzetno popularna franšiza u Japanu, Monster Hunter: World i njegova ekspanzija Iceborn iz 2018. doveli su seriju do globalnog uspeha. World je prodat u preko 16,8 miliona komada širom sveta dok je dodatnih 7,2 miliona prodaja za Iceborne. Ohrabrujuće je uveriti se da Capcom sluša obožavatelje serijala ne samo u svojoj zemlji, već i one širom sveta kada razmatra platforme za nove nastavke kao što je Rise.  

Monster Hunter Rise je posebno dizajniran imajući u vidu kompatibilnost sa Switch konzolom. Proizvođač napominje da su tokom razvoja razmatrali karakteristike Nintendo Switch-a, koji se može koristiti kao ručni uređaj, i imajući to na umu su se fokusirali na lov većim tempom nego ranije. Naglasak na akciji rezultira pooštrenom osnovnom mehanikom koja bi trebala biti zabavna za igranje bez obzira na platformu.

Switch ima svoja ograničenja ali je Rise prelepa igra sa zapanjujućom umetničkom režijom i složenim ekosistemom koji omogućava čudovištima da organski komuniciraju jedni s drugima. To je prvi Monster Hunter za "ručni" sistem i sadrži besprekorne mape bez učitavanja između područja, što je izazov na kome je razvojni tim vredno radio. Ne bi trebalo da postoji deilema oko toga da li će PC verzija usporiti igru.

U bioskopima je trenutno najveći hit film Monster Hunter sa fenomenalnom Milom Jovović a games je planirao i neke akcije u radnjama u saradnji sa Cineplexx-om. U trenutku pisanja ovog teksta, najiskrenije nismo sigurni kako će bioskopi raditi jer su upravo objavljene mere Kriznog Štaba za ovaj vikend. Svakako ćemo Vas obavestiti o akciji.

 

Slični članci

25.
Nov.
2020.
Nintendo
Nintendo igrači je verovatno od početka frustrirao nedostatak opcije za transfer igara sa interne memorije na SD karticu. U situacijama kada ponestane&n...
09.
Nov.
2020.
Nintendo
Upravo je "pao" embargo na pisanje o ovoj igri i mi vam odmah prenosimo utiske Nikole Nick-a Jovanovića koji ovu igra već neko vreme.
30.
Sep.
2020.
Vijesti/Najnovije
Danas je ova slatka igrica trebalo da bude sklonjena sa Ninendo sajta ali je u poslednji čas stigla ves koja je obradovala sve one koji vole igre za razonodu...