PC
22.12.2020.
Autor: Danica Manojlović

GXT 450 Blizz - Slušalice sa dobrim BASS-om

Slušalice koje imaju odličan BASS

Trenutno je ceo lager ovih slušalica rasprodat, ali to nije razlog da vam ne prenesemo utiske o ovim gejmerskim slušalica.

Trust je definitivno jedan od brendova koji se trudi da isporuči najbolji odnos cene i kvaliteta. Naravno, nekada se desi da pojedini modeli ne budu baš ono što je planirano, ne samo kod njih već kod svih brendova. Ipak, GXT 450 Blizz imaju sve što se očekuje od gejming slušalica, pa čak i više od toga.

Trust GXT 450 Blizz RGB 7.1 Surround Gaming slušalice su  upečatljive u svom dizajnu, sa pravim linijama koje pojačavaju gejmerski utisak i sliku koju želite da postignete, uglavnom plastičnom obradom i jastučićima za uši.  Traka za glavu je standardna sa neočekivanim momenom savitljivosti uz elastičnost prilagođavanja glavi prema vašim potrebama. To nije možda najelegantnije rešenje koji ste videli, ali njegova efikasnost se ne može proceniti samo na osnovu pakovanja.

Kutija je standardno gejmerski crna, kao i svi Trust proizvodi iz GXT serije. U kutiji se pored slušalica, nalazi uputstvo, nalepnica i pop filter. Nalepnica je postala nešto što je zaštitini znak njihovih pakovanja, Primetili smo da vam je simpatična i da je stavljate na vaše računare i ostalu gejming opremu.

Dizajn... ravne linije koje opisuju geometrijske figure. Spolja imamo logotip GXT Trust Gaming, koji svetli u RGB-u sa zanimljivim efektima. Interni zvučnici imaju 7.1 surround efekat. Pored toga, GXT 450 Blizz RGB imaju integrisani mikrofon sa savitljivim delom koji možete postaviti onako kako vam odgovara. Kraj mikrofona he prekriven penom za bolji kvalitet zvuka.

Najlonski pleteni kabl od 2 metra koji izlazi iz GXT 450 Blizz RGB ima integrisanu kontrolu koja omogućava, uz nekoliko jednostavnih tastera, potpuno isključenje mikrofona, kontrolu jačine zvuka, osvetljenje ... Sve to je pri ruci i jednostavno za upotrebu. Sa težinom od samo 326 grama, GXT 450 Blizz RGB su jednostavne slušalice za gejmere koje se fokusiraju, pre svega, na surround zvuk i osvetljenje.

Na prvi pogled, Trust GXT 450 Blizz RGB nisu najudobnije slušalice koje smo testirali, ali daleko od toga da su loše. Ideja sa prilagodljivim trakama za glavu kao elastičnim trakama sa "čičkom" može biti originalna, ali ne postoji pronalazak koji može zameniti dobre jastučiće. Ipak, nismo oddvno u rukama imali slušalice sa tako savitljivim naglavkom. Čini se da ga je nemoguće polomiti. Horizontalna opcija nameštanja naglavaka za uši je donekle gruba, opet napominjemo na prvi pogled, i morate ih bar prvi put prilagoditi svojim potrebama. Same slušalice su nešto manje nego standardni modeli, a to je onih 40 mm neodimijumskih zvučnika u poređenju sa uobičajenih 50 mm. Daljinski upravljač na kablu je lepo postavljen i nećete imati problema sa njegovim postavljanjem i korišćenjem dok igrate.

 

Instalirali smo Trust softver koji nam omogućava da iskoristimo sve prednosti dobrog zvuka iz ovih slušalica. Iako je programski interfejs donekle stariji i neintuitivan (na primer, morate dvaput da kliknete na ikonu slušalica ili mikrofona da biste prikazali sve opcije koje se nude), istina je da je reč o vrlo kompletnom softveru. Možete da kontrolišete jačinu zvuka, brzinu promena, ekvilajzer, efekte okoline, 7.1 virtualizator, možete prilagoditi surround efekat rotirajući se sa grafikona (što je zaista dobro), ili aktivirati Xear Surround Max, više generički tip surround efekta. Mikrofon takođe ima mogućnost da aktivira neke opcije, poput sample rate, pa čak i audio pojačivač, audio enhancer.

Iako su drajveri i priloženi program prilično kompletni i koriste hardver, nisu nadprosečnog već standardnog kvaliteta. U tom smislu, Trust GXT 450 Blizz se takmiči sa drugim brendovima i modelima u svom cenovnom rangu, dok je u pogledu zvuka prilično iznad proseka. Moćni bas, odlilni srednji tonovi i gotovo nepostojeći visoki tonovi se mogu rešiti pomoću drajvera za ekvilajzer dok se sve ne prilagodi vašem ukusu. Surround efekat je interesantan a promena lokacije zvučnika je primetna ako koristite animiranu grafiku koja vam omogućava da odaberete lokaciju i jačinu zvuka. Mikrofon je odličan iako nema sistem za poništavanje šuma ili slično.

Kao što možete primetiti,  Trust GXT 450 Blizz su jednostavne slušalice od kojih ne možete tražiti ili očekivati nemoguće. Dizajn je interesantan, a njegova privlačnost je samo stvar ukusa. Ergonomski se mogu poboljšati a traka za glavu je interesantno rešenje. Što se tiče kvaliteta zvuka, on je odličan, sa jakim bass-om a priloženi softver nas je iznenadio svojom snagom, budući da je u mogućnosti da iskoristi prednosti slušalica sa mnoštvom efekata, surround zvuk koji se može menjati u realnom vremenu, izjednačavanje i drugi detalji koji ove slušalice čine odličnim izborom.

ZA 

  • Izvanredan dizajn
  • Omni-directional mikrofon
  • Daljinski upravljač ugrađen u najlonski kabl od 2 metra
  • Moćni softver za konfiguraciju
  • Dobra cena

 

Protiv 

  • Malo stariji softver
  • Ergonomija bi mogla biti bolja

 

Zaključak

Morate imati u vidu da ove slušalice nisu napravljene da bi se Trust takmičio sa vrhunskim ili ekstremnim rešenjima, čak ni sa srednjim, ali da je namenjen kao početno rešenje i izbor za one koji tek ulaze u svet gejminga i žele proizvod koji ima dobar kvalitet i pristupačnu cenu, uz dosta mogućnosti i opcija. Iako se mogu poboljšati u određenim aspektima, Trust GXT 450 Blizz su dobre i kvalitetne slušalice koje nam mogu pružiti dobar zvuk, jednostavno rukovanje, dobar kvalitet, interesantan dizajn, RGB osvetljenje i odličan bass. Mnogima više od ovoga i nije potrebno.

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PC
Slušalice HSL281
Reprodukcija zvuka Stereo Audio kanal 2.0 Osjetljivost 115 dB Nivo zvučnog pritiska 95 ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
48,99 EUR
Veličina
Nova
48 ,99 EUR

Slični članci

21.
Dec.
2020.
PC
Slušalice dizajnirane za sve platforme ali definitivno model koji će biti idealan poklon svakom gejmeru. Definitivno izbor za muškarca.
15.
Nov.
2020.
PC
Trust GXT 256 EXXO mikrofon je jedan od poslednjih modela u gejmerskoj liniji kompanije Trust.
14.
Nov.
2020.
PC
Mikrofoni su sve popularniji proizvod i zbog toga smo rešili da ovog vikenda damo  15% popusta na sve online kupovine Trust mikrofona.