Vijesti/Najnovije
07.12.2022.

Marvel’s Midnight Suns je već sada bolji nego Marvel’s Avengers

Najnovija igra grupe superheroja je bolje startovala od prethodnog naslova

Marvel's Midnight Suns je najnovija igra koja pokušava da dovede legendarni tim superheroja u interaktivni medij, i čini se da već uspjeva tamo gdje drugi nijesu uspjeli.

Ovo je druga igra Marvelovog tima koja je lansirana posljednjih godina, a mnogi fanovi ali i radnici su bili zabrinuti da će ponovo pasti u zamke kao i svoj prethodnik Marvel's Avengers. Međutim, igrači su bili prijatno iznenađeni kada se Marvel's Midnight Suns pojavio na policama i pružio zanimljivu avanturu. Za razliku od Avengers, Midnight Suns izgleda ima mnogo toga dobrog, a ne pogrešnog. Sistem borbe je sv,ež i privlačan, a junaci su u potpunosti realizovani u odličnoj priči. Čini se da pogađa sve prave note čak i sa problemima sa performansama, a Firaxis ima planove za još sadržaja koji će proširiti iskustvo.

Do sada je to bila odlična za fanove Marvela, što samo čini da Avengers izgledaju još gore.

 

Nije sve u borbi

Van borbe, Avengers i Midnight Suns dozvoljavaju igraču da luta po različitim oblastima čvorišta. Avengers omogućavaju igračima da istraže Chimeru i Ant-Hill, dok Midnight Suns dozvoljavaju igračima da lutaju niz Abbay. Ova čvorišta služe kao m,esto za odabir misija, izradu raznih predmeta i interakciju sa herojima, ali Midnight Suns omogućava igračima mnogo više. U središtima Marvelovih Osvetnika, mnogo toga što igrači vide je jednostavno pozadina prilično beživotnog svl,eta. Marvel's Midnight Suns, s druge strane, daje igračima mnoštvo stvari koje treba da rade u Opatiji. Oni mogu da prave stvari, da se druže sa raznim herojima, da podignu nivo prijateljstva, da se bore, istražuju teren za kolekcionarstvo i zagonetke i troše sve vrste različitih resursa da nadograde i prilagode svoj izgled. Mogu potrošiti sate samo istražujući između misija, što je uzbudljivo.

 

Jedinstveni heroji

Jedna stvar koju tim ove superherojske igre mora da ispravi je osjećaj njihovih heroja, i uglavnom obe igre to uspjevaju. Međutim, deck-building sistem u Midnight Suns-u nudi ogromnu količinu različitih karata za svakog heroja, a koji svi imaju napade koji su u velikoj mjeri ukorijenjeni u njihovim sposobnostima. Ghost Rider može izvući život iz neprijatelja, Maqik može bacati neprijatelje preko mape svojim portalima, Blade može osloboditi ogromnu štetu udarcima mačem, Iron Man leti preko mape zadajući razorne udarce, a Spider-Man može uhvatiti sve u svoje mreže. Svaki heroj se osjeća onako kako bi trebalo da se osjeća, i svaki nudi niz sposobnosti koje mogu da učine borbu prilično divljom.

 

Borba

Marvelovi Osvetnici dobijaju pravi izgled i osećaj svojih heroja, ali se borba svaki put svodi na potpuno istu stvar. Igrači će spamovati neželjeno dugme za napad dok skidaju poene sa HP trake i to ponavljaju dok se misija ne završi. Iako ima neke nedostatke zbog kojih se svaki lik osjeća jedinstvenim, na kraju dana svaki scenario borbe je isti. Zbog toga se igra i struktura misije osećaju nekako ponavljajući, a mnogi heroji u Marvelovim Osvetnicima osjećaju se kao kopije jedni drugih. Ovde je stvar malo drugačija,

 

Više nego dovoljno zloća

Prilikom lansiranja, Marvelovi Osvetnici su dozvolili igračima da se više puta bore protiv dva različita zlikovca u tipu misije pod nazivom Villain Sectors: Abomination ili Taskmaster. Od objavljivanja, dodato je još nekoliko zlikovaca sa kojima se igrači mogu boriti, uključujući Maestra i Scientist Supreme. Iako su kul, izbor zlikovaca i dalje izgleda slabo za igru koja je trebalo da pruži želju svakog igrača da bude Osvetnik.

Marvel's Midnight Suns lansirani su sa više nego dvostruko većim brojem zlikovaca od Marvelovih Osvetnika. Igrači se mogu boriti protiv zlikovca po imenu Venom, Sabretooth, Crossbones, kao i Hulk i Scarlet Witch. Neki od ovih zlikovaca nasumično upadaju u zasjedu igrača tokom misija, što dovodi do dodatnog nivoa izazova. Povrh svega, igrači će zapravo moći da igraju kao Venom kada se DLC pojavi. Čini se da postoji daleko veće prisustvo legendarnih Marvelovih zlikovaca u Midnight suns nego u Avengers, a ta podjela će vjerovatno rasti kako Firaxis bude puštao više sadržaja.

 

Nema live servisa

Jedna od najvećih kritika na račun Marvelovih Osvetnika bila je činjenica da je studio odlučio da od nje napravi igru sa servisom uživo. Struktura misije se ponavljala, bio je veliki fokus na igrivosti za više igrača, a još veći fokus na završnici za koju je Square Enix bio spreman da ponudi kupovna poboljšanja XSP-a - ali ona su uklonjena.

 

Marvel's Midnight Suns se fokusira na veoma različite stvari, što ga čini daleko privlačnijim za obožavaoce Marvela. Čini se da su Marvel's Midnight Suns fokusirani na pružanje intrigantne avanture superheroja za jednog igrača, a ne postoji režim za više igrača jer igrači proširuju svoje lične Midnight Suns. Struktura misije se takođe mnogo manje ponavlja jer deck-building mehanika Midnight Suns može dovesti do raznih vrsta zapleta, a igrači moraju stalno da koriste nove strategije.

Iako još uvek postoje mikrotransakcije, one nijesu previše jake i naporne, i jednostavno su kozmetičke.

 

Marvel's Midnight Suns se osjeća lijepa i svježa promjena nakon neuspjeha nedavnih igara voljenih superheroja. To je klasična igra za jednog igrača koja dovodi Marvelove superheroje u novi žanr i veoma je zabavna. Stvari se vjerovatno mogu promjeniti kako igra bude starila i Firaxis bude puštao više sadržaja, ali za sada je već mnogo bolje od Marvel's Avengers.

Trenutno nema komentara

Slični članci

28.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Blizzard traži način kako da igrači u Kini igraju njihove igre, ali za sada je ključ u bravi.
28.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Among Us VR će vjerovatno uspjeti ne samo zbog ekstremne popularnosti originalne igre, već i zbog porasta broja slušalica za virtuelnu stvarnost među ...
26.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
STRAY je difinitivno najbolja li nije jedina igra iz 2022. godine u kojoj smo mogli da igramo glavnu ulogu neke životinje
25.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Ovo nije standardna igra već igra o kojoj ćete razmišljati čak i kada je ne igrate. I dodatni bonus, sve je prevedeno na naš jezik.
22.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Mnogi su čuli za Babu Jagu, vješticu iz slovenskog folklora za koju se kaže da živi u šumi u kući koja stoji na pilećim nogama i koja je ili ...
22.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Hades je jedna od najomiljenijih indie igara posljednjih godina, a čini se da će je Hades 2 prevazići.
22.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Zvanični Youtube kanal brazilskog CS:GO igrača FalleN-a je danas hakovan i trenutno emituje sadržaj kriptovaluta u pokušaju da prevari svoje...
21.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Prati modne trendove i ubija zombije.
21.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Diablo 4 za razliku od Diablo 3 ima mogućnost preskakanja story mod-a, ali da li nešto treba uraditi samo zbog toga što postoji opcija?
21.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Misty Lee i Philip Kovats su još jednom oživjeli ova bića, ali sada u seriji.