Vijesti/Najnovije
04.01.2021.

20 Najprodavanijih u 2020

Koje igre ste najviše kupovali 2020. godine?

Razmišljali smo kako da napravimo neku svoju listu za kraj 2020. godine i sve su nam imale neke nedostatke. Ako se gledaju cene, biće zapostavljene jeftinije igre. Ako damo svoje favorite, to nije isto kao da vi birate. Zbog toga smo rešili da vam predstavimo 20 najprodavanijih igara u našim radnjama prošle godine iako smo svesni da su neki naslovi koji su se pojavili krajem godine sigurno neopravdano izostavljeni zbog kratkog vremena prodaje ali... brojke su brojke.

TOP 20 Najprodavanijih u Games radnjama 2020. godina

 

20. PS4 Horizon - Zero Dawn - Complete Edition

Aloy je nekako neplanirano osvojila srca PS igrača pre par godina. Ova edicija sadrži osnovnu igru i ekspanziju Frozen Wilds. Horizon Zero Dawn je uzbudljiva akciona RPG avantura, smeštena u ogromnom otvorenom svetu ekskluzivno za Playstation 4. Igru je napravio studio Guerrilla Games. Vi ste lovac duge crvene kose Aloy i istražujte bujni dinamični svet naseljen misterioznim mehaničkim stvorenjima. Emotivno putovanje i misterije plemenskih društva, drevnih artifakta i naprednih tehnologija koji će odrediti sudbinu planete i samog života. Istražujete živi bogati svet predivne prirode. Putujete kroz detaljne šume, zastrašujuće planine i ruševine civilizacija iz prošlosti, sve spojeno u svet koji je živ sa promenjljivim vremenskim sistemom i punim ciklusom dana i noći.
Dubok, role-playing sistem koji vas nagrađuje i uključuje raznolike borbene taktike. Spojena primitivna oprema sa naprednom tehnologijom pomoću kojih stvarate naprave od kojih će lovac postati lovina. Razvijate unikatne strategije kako bi pobedili različite Mašine. Kako su Mašine zavladale ovim svetom i šta se desilo sa prošlom civilizacijom? Odgovor će oblikovati sudbinu Aloy, kao i sudbinu čovečanstva. HZD nudi uzbuđujući borbeni sistem koji vam omogućava da preživite iako nemate šansi. Svet Horizon Zero Dawn je naseljen mašinama svih oblika i veličina. Zastrašujuće vanzemaljska, ali opet poznata, ova stvorenja kombinuju mehaničku snagu sa organiskim osobinama i životinjskom agresivnošću.

 

19. PS4 FIFA 19

O ovoj igri svi sve znaju. Uz pomoć Frostbite engine Fifa 19 je donela šampionsko iskustvo na i van terena. Sa UEFA Ligom šampiona donela je mnogo poboljšanja za kontrolu udarca i nove načine igre. Odigrali ste dramatičnu završnicu putovanja Aleksa Hantera u The Journey: Champions. Videli ste novi mod igranja FIFA Ultimate team, dodatne lige u modu karijere... Igra je u prodaji od 6. februara 2019. za sve igrače koji do sada nisu igrali FUT mečeve, bez obzira na to kada su kupili igru. Dodatni sadržaj uključuje:
• Pozajmica jednog igrača: Izbor između Nejmara, Kevin De Bruyne ili Paulo Dybala za 10 FUT mečeva
• 4 paketa opreme UEFA Lige šampiona
• 5 predmeta za igrače iz UEFA Lige šampiona (ocenjenih ukupnom ocenom do 85)

 

18. PS4 Rayman Legends

Tokom stogodisnjeg sna, noćne more su se umnožile i raširile, stvorila su se nova čudovista strašnija nego bila šta pre. To su stvorenja legendi... Zmajevi, džinovske žabe, morska čudovišta i drugi. Uz pomoć Murfy-ja, Rayman i Globox se bude i sada moraju pomoći u borbi protiv ovih zlih stvorenja i spasiti Teensies! Co-op za četiri igrača. Možete uživati u avanturi u online i offline co-op. Preko 80 nivoa za prelaženje. 3D borbe sa bosovima. Kao i uvek, bosovi imaju nešto što vi nemate, a to je dodatna dimenzija. Zmajevi i ostala stvorenja Vas mogu napasti iz svakog ugla pa budite uvek spremni. Igra je u prodaji od 18. februara 2014. godine.

 

17. Assassin's Creed Origins

Ok, Valhalla je jedan od hitova 2020. godine ali je Origins tu duže! Smešten u misteriozni drevni Egipat, Assassin’s Creed Origins je novi početak. Doneo je nov način borbe dok istražujete velike piramide, skrivene grobnice po celom drevnom Egiptu. Nezaboravne i emotivne avanture na putu do otkrića porekla Assassin’s Brotherhood. Priča o poreklu od samog početka, sa nikad ispričanom pričom o nastanku Assassin’s Creed. Vi ste Bayek, zaštitnik Egipta čija lična borba će dovesti do stvaranja Assassin’s Brotherhood. Akcioni RPG sa novim stilom borbe sa preko sto oružija sa različim karakteristika i raritetima. Duboka RPG mehanika koja omogućava da birate svoje sposobnosti i testirate se u jedinstvenim izazovima. Svaka misija je avantura za pamćenje. Igrate brzinom koja vam odgovara. Svaka od brzina ima intenzivnu i emotivnu priču, punu raznolikih likova i značajnih ciljeva a vi istražujete celu zemlju. Od pustinja do bujnih oaza, Mediteranskog mora do grobnica u Gizi. Borite se sa opasnim frakcijama i divljim zverima dok istražujete ogromnu i nepredvidljivu zemlju. U prodaji od 27. oktobra 2017. godine

16. PS4 Mortal Kombat X

Deseta po redu igra u najpopularnijem serijalu borilačkih igara donela je još bolje borbe, brutalnije završne udarce, novu priču u stilu filma i mnogo novih modova za jednog ili više igrača. Nextgen evolucija Mortal Kombata i jedan od najboljih naslova 2014 godine! Igra je u prodaji od 14. aprila 2014. Ipak, moramo da napomenemo i Mortal Kombat 11 Ultimate koji se pojavio u radnjama 17. novembra ove godine a sadrži: Sve prethodne DLC  Kombat Pack 1, Aftermath i Kombat Pack 2 ali i Steelbook

15. PS4 Hitman 2

Ovaj naslov je u prodaji od 13. novembra 2018. godine. HITMAN 2 je jedina igra u kojoj imate potpunu slobodu da isplanirate savršeno ubistvo i dovršite svoju misiju kroz smrtonosni (često iznenađujući) lanac događaja. Koristeći tehnike iz senki, improvizaciju i kreativnost, srušićete ciljeve na spektakularne i genijalne načine koristeći čitav niz alata, oružja i neočekivanih maskiranja. 

 

14.  Call of Duty - WWII

U prodaji od 3.novembra 2017. godine a i dalje je volite i igrate. 

Call of Duty vraća se svojim korenima sa Call of Duty: WWII. Najavljena kao iskustvo koje oduzima dah i redefiniše Drugi svetski rat za nove generacije gejmera. Iskrcali ste se u Normandiju na D-day i borite se kroz Evropu na istorijskim lokacijama zahvaćenim ratom. Klasična CoD borba, veze između saboraca i neoprostiva prirodu rata, protiv globalne sile koja baca svet u tiraniju. Igrači su iskusili nov način za socijalizaciju i druženje u Call of Duty zajednici.

 

13. PS4 Mortal Kombat XL 

Jedna od najboljih igara 2015. godine a definitivno najbolja borilačka igra te godine. Mortal Kombat XL je kompletna verzija MKX sa glavnom igrom i svim sadržajima koji su kasnije objavljeni. Next-gen Fatalities za slom protivnika na najbrutalnije načine sa najjezivijim završnim potezima ikad. Po prvi put ste igrali sa svim Mortal Kombat X likovima, potpuno otključanim. 

 

12. PS4 The Last Of Us Remastered

Iako je The last of US 2 po mnogima igra 2020. godine, prvi deo i dalje ima više prodatih primeraka. To je igra koja se smatra jednom od najboljih Sony ekskluziva svih vremena. The Last of Us je u vidu Remastered izdanja stigla na Playstation 4 u junu prošle godine. Pet godina nakon njihovog opasnog putovanja preko post-pandemične Amerike, Ellie i Joel su se skrasili u gradiću Jackson. Život u društvu preživelih, pružio im je mir i stabilnost, uprkos konstantnoj pretnji od zaraženih i drugih očajnih preživelih. Ali nasilni događaj prekida njihov mir i Ellie kreće na opasno putovanje u potrazi za osvetom i pravdom. Dok lovi odgovrne jednog po jednog, suočava se sa razornim fizičkim i emotivnim posledicma njenih dela. Kompleksna i emotivna priča sa moralnim konfliktom u Elinoj neoumornoj potrazi za osvetom. Trag nasilja koje ostavlja iza sebe poljuljaće vaša shvatanja dobrog i lošeg, heroja i antiheroja. Predivni, ali opet opasni svet, od mirnih planina i šuma, do zaraslih ruševina Sijetla. Suočite se sa novom grupom preživelih, nepoznatim terenom i užasavajućim evolucijama zaraženih. Zahvaljujući najnovijoj verziji Naughty Dog engine, smrtonosni likovi i svet su mnogo realniji i detaljniji. Napeta akcija i evoluirani sistemi igre doprinose osećaju borbe za život i opasnosti puta na kom se Ellie nalazi, kroz ovaj strašan svet. Širok spektar oružija, predmeta koje možeš praviti i sposobnosti, pružaju ti mogućnost da personalizujete Ellie svom stilu igre.

11. PS4 Uncharted 4 - The Thief's End 

Nathan Drake je atipičan junak koji je jedan od omiljenih likova ljubitelja igara. Nekoliko godina nakon svoje poslednje avanture, penzionisani lovac na blago je primoran da se vrati u svet lopova. Ulog je ovaj put lične prirode i Drake kreće na put po svetu u potrazi za istorijskom zaverom koja se krije iza bajkovitog piratskog blaga. Najveća avantura testirati će njegove fizičke limite, odlučnost i konačno, šta je spreman da žrtvuje da bi spasio voljene. Uncharted franšiza iz godine u godinu beleži sve veći broj obožavalaca, pa vam predlažemo da odigrate još neke od naslova iz naše ponude

 

10. PS4 Gran Turismo Sport

Ovaj naslov je u prodaji od 18. oktobra 2017. godine i uvek je među prvih deset. Najavljena je kao budućnost motosporta - najbolja trkačka simulacija bolja nego ikad na PS4. Momentalno pristupite najpoželjnijim trkačkim kolima na svetu uz osećaj uzbuđenja brzine bez ograničenja. Sami, sa prijateljima ili u online takmičenjima tako realnim da ih priznaje FIA (Federation Internationale de l'Automobile). Znate i sami koliko je pandemija promenila sve u 2020. godini i kako su se vozači takmičili. Vozite samo najbrža i najtraženija kola na svetu - 137 automobila se nalazi u ovom GT Sports. Najrealniji izgled kola do tada u Gran Turismo a svaki auto je pravljen da verno prikaže i najmanje detalje. Novi engine je pružio najrealističnije kretanje kola i pravi doživljaj vožnje, kako za početnike, tako i za iskusne igrače.

 

9. PS4 eFootball PES 2021 Season Update

eFudbal PES za 2021 godinu dolazi kao Season Update na vec postojeću verziju i donosi veliki broj novina koje prate same izmene u pravilima fudbala. Konami je za PES 21 pripremio nešto nesvakidašnje. U pitanju je Season Update koji nadogradjuje postojeći PES 20 i diže ga na veći nivo. Novine koje vidite u ovom Update-u su neverovatne i prate samo pravila modernog fudbala, tako da možete proveriti upotrebu VAR sistema izmene po principu izlaska sa terena po najbližoj putanji i još mnogo toga. Takodje svi predjašnji licencirani timovi (Barselona, Juventus...) su ostali. Igra takođe uključuje i ekskluzivni UEFA EURO 2020 mod igranja u susret odloženom prvenstvu. Svakako proverite i ostale PES naslove.

 

8. PS4 UFC 3 

02.02.2018. je Ea Sports UFC 3 doneo potpuno nove gameplay animacije i tečnije pokrete zahvaljujući Real Player Motion Tech. Svaki udarac, šut, blok i kontra su snimljeni i animirani tako da dobijete neverovatan osećaj realizma. U G.O.A.T. modu karijere, svaki put iznova uzbudite publiku kako bi privukli fanove, zaradite novac da bi trenirali u novim teretanama. Stvorite rivalitete sa drugim borcima kako bi privukli pažnju sveta. Kako se promovišete van oktagona, bitno je koliko i sama borba u vašem napretku da postanete Najveći svih vremena. Ipak, noviji UFC 4 je u prodaji od 14. avgusta prošle godine pa proverite kako i on izgleda jer je trenutno na akciji. Najosnovnije o poslednjem izdanju ste mogli da pročitate na blogu. Pisali smo i o samoj igri u recenziji koju je napisao Nikola Jovanović. I kritikovali smo in game reklame.

 

7. PS4 Crash Team Racing - Nitro Fueled

Ovaj naslov je u prodaji od 2019. godine, i to od 21. juna. Jedino što možemo je da vam predložimo da stisnite gas do daske sa Crash Team Racing Nitro-Fueled. Autentično iskustvo zabavnog karting trkanja je potpuno remasterovano i podignuto do maksimuma:
- Pokrenite motore sa originalnim modovima igranja, karakterima, stazama, oružjima i kontrolama.
- Proklizavajte do slave u novim kartinzima i stazama koje su dodate u odnosu na originalnu igru
- Trkajte se online sa prijateljima i u Crash takmičenju sa online tabelama

 

6. PS4 God of War 4

Odmah da se razumemo, ako planirate da igrate četvrti deo, nemojte preskočiti ostale! Od studija Santa Monica stigao je novi početak God of War serijala. Kratos živi kao čovek, van senke bogova i prinuđen je da se prilagodi nepoznatoj zemlji, neočekivanim pretnjama i drugoj šansi da bude otac. Zajedno sa njegovim sinom Atreusom krenuće na opasno putovanje kroz Nordijsku divljinu da se bore i ispune veoma lični misiju.Hrabri novi početak. Njegova osveta protiv Bogova Olimpa je iza njega. Kratos sada živi kao čovek u carstvu Nordijskih Bogova i čudovišta. U ovom opasnom, neoprostivom svetu on se mora boriti da bi preživeo, i ne samo da nauči svog sina da uradi isto već i da ga spreči da ponovi krvlju dokazane greške Duha Sparte.. Potpuna promena Boga Rata i dekonstrukcija glavnih elemenata serijala, zadovoljavajuća borba, ogromnih razmera i moćnog narativa i njihovo ponovno spajanje u nešto veće i bolje.
Druga prilika. Kratos je otac, opet. Kao mentor i zaštitnik Atreusu, sinu odlučnom da zasluži očevo poštovanje, nateran je da se suoči i kontroliše svoj bes, bes koji ga je definisao. Od mermenih stubova kojima je ukrašen Olimp do mračnih šuma, planina i pećina Nordijske mitologije, ovo je potpuno novo okruženje sa svojim panteonom stvorenja, čudovišta i bogova. Sa naglaskom na istraživanje, svet će uvući igrače da istraže pejsaž nove God of War igre, koliko god on bio opasan, a ubedljivo je najveći do sad.
Žestoka fizička borba. Sa slobodnom kamerom preko ramena bićete bliži akciji, borbe u God of War su kao i Nordijska bića sa kojima se susrećemo, veličanstvena, tmurna i brutalna. Novo glavno oružije i nove moće zadržavaju duh Boga Rata, a u isto vreme predstavljaju viziju nasilnog konflikta koji će ponovo definisati žanr. Ukoliko niste znali, Sony snima film po ovoj igri, o čemu smo pisali prošle nedelje.

5. PS4 eFootball - PES 2020

Lopta jeste okrugla, i znamo da se oko nje sve okreće. I da ima najviše obožavalaca. Fudbal je najbitnija sporedna stvar na svetu i onda nije za čuđenje da imamo par naslova na listi sa ovom tematikom. eFootball PES 2020 ulazi u novu dekadu poznate fudbalske simulacije sa obećanjem da revolucionalizuje elektronski fudbal i da sport dovede do globalne publike. U prodaji je od 10. septembra 2019. PES nastavlja da stremi realizmu, uzimajući u obzir povratne informacije od igrača kako bi se dodatno dobio osećaj slobode i kontrole. Tu je i promenjena Master liga, potpuno novi Matchday mod i potpuno promenjeni meni. PES 2020 je doneo pojačan sistem osvetljenja, poboljšane modele igrača, realističnije ponovljene snimke i potpuno novu kameru. Velike promene su napravljene i u omiljenom modu fanova Master League, sa poptuno novim sistemom dijaloga, koji stavlja igrača u kontrolu priče. U potpuno novom modu za PES 2020 - Match Day uzima esenciju fudbalske kulture i stavlje je u takmičarski format koji podiže publiku na noge. Svaki gol je bitan!

 

4. PS4 Minecraft - Bedrock Edition

Minecraft je fenomen! Video igra koju je napravio švedski programer markus Person poznatiji kao Noč i njegova kompanija Mojang. Pojavila se u prodaji 17. maja 2009. godine. Sigurno svi znaju da je u igri sve izrađeno od kockastih blokova i daje igračima mogućnost slobodnog kretanja. Od 2012. godine je igra u ponudi i za XBox 360.  Naravno, nove nastavke viđamo u ponudi u određenom vremenskom roku a Bedrock Edition je jedan od najpopularnijih i u ponudi je od 1. decembra 2019. godine. Broj igrača: 1-4 (na istoj konzoli, podeljen ekran), 2-8 (online). Za igranje online neophodna pretplata na Playstation Network. Predlažemo i da proverite najnoviji dodatak od septembra Minecraft Dungeons - Hero Edition.

 

3. PS4 NBA 2K20

Neki vole fudbal, a neki košarku. NBA 2K serijal je evoluirao u mnogo više od košarkaške simulacije. 2K nastavlja da redefiniše šta je moguće u sportskim igrama sa NBA 2K20, koji donosi do sad najbolju grafiku i gameplay, nove modove i neprikosnovenu kontrolu igrača i kostimizaciju. Tu je naravno i otvoreni svet Neighbourhood, mesto gde se sastaju gejmeri i igrači košarke i stvaraju nove trendove u košarkaškoj kulturi. OK, mnogo su se kritikovale mikrotransakcije kada je ovaj naslov izašao ali se sada samo priča o tome kako je uzbudljivo biti košarkaška zvezda jer je prošle godine izašao i NBA 2K21 koji je još par dana na akcijskoj ponudi sa izuzetno povoljnom cenom. 

2. PS4 FIFA 2021

Večita dilema PES ili FIFA je kod nas rešena. Defitivno FIFA!

Bilo na ulicama ili u stadionu, FIFA 21 ima više načina igranja nego ikada — uključujući UEFA Champions League i CONMEBOL Libertadores. Velika unapređenja, kako grafički, tako i u igri. Ojačana Frostbite™, FIFA 21 podiže igru na novi nivo sa svežim dodacima pomoću kojih ostvarujete još veće pobede u VOLTA fudbalu i FIFA Ultimate Timu. Novi nivo realizma koji nagrađuje vašu kreativnost i slobodu uz upravljajemsvakim aspektom Karijera moda i neparalelnu autentičnost koja pruža osećaj najbliži pravom fudbalu. Stvarajte više šansi za go sa novim dinamičnim napadačkim sistemom u najinteligentnijoj FIFA do sad. FIFA 21 podiže inteligenciju igrača i njihovu sposobnost donošenja odluka kako sa loptom, tako i bez nje, kreirajući realističnije kretanje, povećava intenzitet 1 na 1 duela i povećava celokupni osećaj realizma koji nagrađuje tvoju kreativnost i kontrolu celog terena. Kontrolišite svaki trenutak u FIFA 21 karijeri sa novim inovacijama i kreirajte dodatnu dubinu u mečevima, transferima i treningu. Kontroliši svaki aspekat tvog tima na putu do vrha.

 

1. PS4 FIFA 20

I na prvom mestu je..... FUDBAL! Igra koja je u prodaji od 27. septembra 2019. godine. FIFA 20 je donela dve strane fudbala na PS4, Xbox One i PC - prestižnu profesionalnu pozornicu ali i tada potpuno novu autentičnu uličnu formu fudbala u okviru EA Sports Volta varijante malog fudbala. Neviđeni nivo realizma u standardnim mečevima, FIFA Ultimate Team u kome možete oformiti svoj tim iz snova, kao i ulični mali fudbal. Najpopularniji svetski timovi i takmičenja kao što su UEFA Liga Šampiona, UEFA Liga Evrope oživljavaju u jubilarnoj FIFA 20. Vreme, prostor i pozicioniranje sa dinamičnom igrom jedan na jedan, odbrana AI igrača i prirodna kretnja igrača doneli su novi nivo autentičnog toka igre. Pravi dribling, kontrolisano uklizavanje, krucijalni prekid ili savršeni šut, FIFA 20 je pružila veću mogućnostu u odlučujućim momentima meča. Novi nivo realizma postignut je sa letom lopte, realističnijom reakcijom na uklizavanje i sistemom fizike lopte. Volta fudbal - EA SPORTS VOLTA vraća fudbal na ulicu. Pravite svog igrača i pokazujete svoj stil igre u različitim formama fodbala u raznolikim okruženjima širom sveta.

Ovo je vaš izbor kada je u pitanju prodaja.

Šta je vaš izbor kada je u pitanju najbolja igra 2020. godine?

 

 

Slični članci

11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...
02.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
April nam donosi tenis, ali i još po neki interesantan naslov