PC
10.02.2021.

Da li ste sigurni da možete nabrojati bar 10 rimejka koji stižu ove godine?

Hajde da pokušamo zajedno

Resident Evil 2 i Crash Bandicoot su bili veliki hitovi pa remake i remaster postaje nešto što često čujemo u poslednje vreme. Stare igre sa ovim oznakama počinju da izlaze na radost nostalgičnih igrača i programera koji stoje iza njih. Neke igre dodaju moderan osećaj klasičnim igrama za potpuno novo iskustvo, dok druge čine igre pristupačnijim sa boljom grafikom i ažuriranom mehanikom. Dodajte tome u podršku za igranje na konzolama nove generacije i da li je potreban još neki razlog?

Pokušali smo da zabeležimo sve nove a stare naslove koje očekujemo ove godine ali preskačemo Mass Effect trilogy i Halo.

 

Prince Of Persia: The Sands Of Time

Originalni Prince of Persia: The Sands of Time imao je reboot za klasične platforme. Sada Ubisoft želi da remasteruje njihov popularni naslov za obožavaoce 2021. godine kako bi se koristio na konzolama sledeće generacije.  Remaster će se pohvaliti različitom grafikom, koja je bolja i unapređena, ali da je sačuvao veći deo originalnog igranja i priče. Nejasno je još uvekda li će se nešto od zagonetki i neprijatelja promeniti, ali izgleda da je tomalo verovatno. Jedino je problematično što je datum izdavanja OPET pomeren ali sada već tako da ga ni nemamo više.

 

Nioh Remastered

Nioh remaster 2021. za konzole sledeće generacije je već u prodaji. Remasterizovana verzija ima ažurirane i poboljšane sve dodatke i proširenja za PS5. Omogućava uvoz podataka iz starije verzije i predstavlja cross-generation igranje.  U Nioh-u se igrači suočavaju sa borbom protiv sila zla kako na ovom tako i na onom svetu. Između krvožednih zapovednika i osvetoljubivih demona igrač se mora boriti u Japanu da bi postao vrhunski samuraj i suočio se sa Smrću.

 

Nioh 2 Remastered

Serijal Nioh dobija drugi remake sa Nioh 2 Remastered. Kao i prvi naslov, i ovaj sadrži sve dodatke i proširenja u jednom naslovu. Igra omogućava igračima da nastave od starih sačuvanih podataka kroz uvoz datoteke za čuvanje fajlova. Takođe, postoji cross-generation multiplayer, tako da se igrači i starog Nioh 2 ili Remaster mogu suprotstaviti jedni drugima u borbi. Nastavlja se pričom o samurajima koji su došli na svoje i otkrili Jokai moći, Onmio magije i Ninjitsu-a. Ove moći će biti potrebne za suočavanje sa hordama demona i ratnika sklonih porpobljavanju sveta.

 

Kingpin: Reloaded

Kingpin je bio kontroverzna pucačina kada je izašao 90-ih, a remake želi da učini isto. Igrači preuzimaju ulogu bezimenog Thug-a kojeg su Kingpin i njegovi kriminalci pretukli skoro do smrti. Iz osvete, igrač će stvoriti vlastitu bandu, svrgnuti trenutne vladare mračnih distopijskih ulica i izazvati samog Kingpina. Igra se obnavlja pomoću Quake II motora i imaće bolju grafiku i kontrole, zadržavajući retro osećaj klasičnih pucačina iz 90-ih.

 

Fable

Iako su mnogi očekivali Fable 4, bili su iznenađeni kada je objavljeno da će najnoviji naslov biti - ponovno pokretanje serijala. Nema mnogo informacija o zapletu ili detaljima igre. Izgleda da će se udaljiti od steampunk ​​trenda i vratiti srednjovekovnoj fantaziji koju je imala prva igra. Postoje gi nagađanja o tome da će se pojaviti Heroes Guild ali je sve to za sada samo nagađanje.

 

SiN: Reloaded

Još jedna pucačina iz 90-ih koja dobija remaster u 2021. godini je SiN Reloaded. Igra je razvijena na Quake II engine i odlikuje je poboljšana grafika i igranje. Igrači će biti poslati na put borbe i rata kako bi skinu izvršnog direktora SinTEQ industries ukoliko bude naglo zavladala svetom.

 

Gothic

Kada je THK Nordic objavio tizer za njihov klasični naslov Gothic 2019. godine a onda i mogućnost igranja, svi su bili iznenađeni. Očekuje se da će igra izaći ove 2021.  Programeri uzimaju savete fanova koji su iskoristili mogućnost igranja dela igre i remake će svakako biti mračniji kako bi odgovarao staroj estetici. Pridržavaće se starog dizajnerskog i igračkog iskustva sa nekoliko potrebnih savremenih unapređenja kako bi se osiguralo bolje iskustvo igranja.

 

Nier

Nier je odlična igra a remaster ima pomalo zanimljivu istoriju. U osnovi originalni Nier je objavljen u dve verzije; Nier Gestalt za Japan sa oštrijim protagonistom i Nier Replicant za Ameriku. Nier remaster će biti moderno ažuriranje američke verzije Nier Replicant.  Ne samo da je grafika poboljšana, već je borba dizajnirana da bude više orijentisana na akciju, a uvedeni su glumci koji daju glasove u igri kako bi svemu dali više života. Čitavim projektom upravlja Toilogic koji je bio odgovoran za The Evil Within.

 

Shin Megami Tensei III: Nocturne

Postapokaliptični RPG koji je napravio Atlus najavljen je za Japan i Ameriku 2021. godine. Pod nazivom Shin Megami Tensei III: Nocturne će biti HD remasterizirana verzija originala objavljenog 2003.  Nakon događaja pod nazivom Conception koji je uništio skoro sve, mračni kult je zavladao svetom. Mladi srednjoškolac će sticati mračne demonske moći dok bude postajao Demi-vrag. Kao polu-zlikovac formiraće svoj kult demona da bi se usprotivili Luciferovim sledbenicima.

 

Saviors Of Sapphire Wings & Stranger Of Sword City: Revisited

Još jedan RPG iz serijala koji je unapređen u još bolji naslov. Kao Odabrani Chosen One igrač morate se suočiti sa Escario opasnostima, okupiti saveznike i razviti moć kako bi zaustavili zlo. U drugom naslovu igrač je pali heroj koji je reinkarniran kako bi pobedio zlo koje preti zemljama. U oba naslova igrač mora da oformi timove heroja, da pređe razne zamkove i tamnice i da se upusti u dijalog sa velikim brojem likova kako bi spasio svet.

 

System Shock Remake

Originalni System Shock iz 1994. godine razvio je Looking Glass Studios. Međutim, nakon što se kompanija 2000. zatvorila, prava na igru stekla je Meadowbrook Insurance Group. Na kraju, prava na System Shock 2 stekli su Nightdive Studios, a kompanija je zatim stekla prava za celu franšizu.  Igra je fino podesila interaktivnost žanra prvog lica i sigurno ima dosta potencijala u savremenom spektru. „Sarađujemo sa originalnim programerima System Shock 1. Razumevanje onoga što bi oni radili drugačije, ali i kako ostati  isti, pomoglo nam je da osvežimo klasiku na način na koji bi to uradio Studio Glass Studio“, izjavio je Nightdive Studios.

 

Scott Pilgrim Vs The World: The Game – Complete Edition

Čini se da su očekivanja od ovog naslova velika. Originalni Scott Pilgrim vs. The World: The Game sklonjen je sa Internet prodavnica 2014. godine zbog problema sa licenciranjem, a Ubisoft je tek prošle godine objavio da se očekuje remake. Igra je dobila više fizičkih izdanja za sve platforme. Distributer Limited Run objavljuje igru zajedno sa Classic Edition i K.O Edition. K.O izdanje ima sve sadržaje klasičnog izdanja i dodatke u autentičnoj kutiji sa pop up scenom. Igra je već dostupna.

 

Pokemon Snap

Video vimulacija u prvom licu prvobitno je najavljena kao Nintendo 64DD naslov. Međutim, razvoj je prebačen na Nintendo 64 zbog kašnjenja 64DD i ostao je jedan od najvećih Nintendovih N64 naslova. Razvija ga Bandai Namco Studios. Igra će imati Pokemon Snap iz 1999. za Nintendo 64 ™ sistem, zajedno sa nekim novim ostrvima. Ljudi mogu fotografisati Pokemone u njihovim prirodnim staništima i šetati kroz plaže i džungle kako bi uhvatili nikad ranije viđene Pokemon obrasce ponašanja. Fotografije čak mogu da se čuvaju u personalizovanom Pokemon Photodeku!

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41103
Mass Effect Legendary Edition sadrži osnovne sadržaje i preko 40 DLC  iz Mass Effe...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
54,99 EUR
Veličina
Nova
54 ,99 EUR
Korišćena
54 ,99 EUR
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50043
Kolekcija od 2 igre Nioh i Nioh 2 Savladaj put samuraju u Nioh, zatim oslobodi unutra&scar...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
79,99 EUR
Veličina
Nova
79 ,99 EUR

Slični članci

04.
Jan.
2021.
Vijesti/Najnovije
Svi imaju neke liste najboljih, najgorih, najočekivanijih... Evo i naših 20 najprodavanijih igara u 2020. godini.
28.
Dec.
2020.
Vijesti/Najnovije
Poslednjih dana je jedno od najčešćih pitanja u radnjama, ali i online "Šta vam preporučujete? Šta je to što se najvi&scaron...