Vijesti/Najnovije
28.12.2020.

Najprodavanije figure ovog vikenda

Možda će vas neke iznenaditi

Čini se da je 2020. godina donela neke promene kada je u pitanju prodaja figura u Srbiji. Jednostavno, figure su postale neverovatno popularne. Svako od nas ima neke svoje omiljene likove iz igara, filmova, serija, stripova, knjiga, muzike... 

Figure nisu više rezervisane samo za kolekcionare, već su postale i jedan od poklona koji najviše birate. Cene su im raznolike ali je veliki broj onih koji imaju idealne cene kada razmišljate da nekome kupite na poklon.

Ko se nalazi na spisku najprodavanijih?

Ukoliko ste pomislili Beba Yoda, bili ste blizu. Beba se nalazi na drugom mestu dok je definitivno vaš izbor broj 1 - Harry Potter.

Ali hajde da pogledamo kako izgleda tabela.

10. Rick and Morty - Bobble Figure Rick & Morty POP! - Teddy Rick 

U slučaju da niste čuli za “Rick and Morty” maniju, mada sumnjamo, reč je o seriji koja prati dogodovštine pijanog, genijalnog naučnika Ricka Sancheza i njegovog unuka Mortyja Smitha. Na početku serije, Rick je dugo bio odsutan i udaljen od porodice, ima ćerku Beth sa kojom nije baš našao zajednički jezik ali je zato unuk Morty idealan da ga vodi u druge galaksije i u druge dimenzije. Pored Ricka i Mortyja, tu je i zet Jerry, kojeg Rick ne podnosi, a i njihova kćer Summer.

Rick je mnogima interesantan jer nije tipičan junak serije. Usmeren je isključivo na sebe (i na alkohol) i to ga čini drugačijim.  Često zna da kaže: “I’m not the nicest guy in the world because I’m the smartest, and being nice is something stupid people do to hedge their bets.” Ok, shvatate.. sarkazam! Čak i ako niste gledali seriju, vidjeli ste ne samo meme sa rečima “wubba lubba dub dub” ili “get schwifty”. Pojedini izrazi iz serije su mnogima nezaobilazni u svakodnevnom komuniciranju. Jedna od interesantnih anegdota vezana za seriju je preplavljen internet krastavcima zbog epizode “Pickle Rick” u kojoj Rick postaje krastavac, samo da bi izbegao porodičnu terapiju. Koliko je serija uticajna govori činjenica da je McDonald’s u ponudu svojevremeno vratio Szechuan sauce, koji je posljednji put bio u ponudi 1998. kada je izašao Disneyjev Mulan, samo zato što se taj sos spomenuo u prvoj epizodi treće sezone Rick and Mortyja.

Ukoliko ste RM fan, pogledajte šta još imam u ponudi na ovom Linku. Njanovija figura je Gamer Rick.

 

 

9. Bobble Figure Yu-Gi-Oh POP! - Red-Eyes Black Dragon

Ovo je popularna manga nastala u Japanu 1996. godine. Po uzoru na mangu je napravljena animirana TV serija, a zatim i mnoge karte za igranje, igre i sve što čini fandom kulturu. Оriginalni serijal je imao 5 sezona i 224 epizode, doj je za Srbiju sinhronizovano manje epitoda i to američke, prerađene i cenzurisane verzije.

 

8. Bobble Figure Uncharted POP! - Nathan Drake Naughty Dog

Nathan Drake (rođen kao Nathan Morgan) glavni je junak serije video igara Uncharted, koju je razvio poznati studio Naughti Dog. Pojavljuje se u svim glavnim igrama: : Uncharted: Drake's FortuneUncharted 2: Among ThievesUncharted 3: Drake's Deception, i Uncharted 4: A Thief's End, spinoff-ove Uncharted: Golden Abyss i Uncharted: Fight for Fortune, strip Uncharted: Eye of Indra od DC Comics, i drugi srodni mediji. Drake je harizmatični, ali svojeglavi lovac na blago, a igrač ga kontroliše dok putuje po svetu kako bi otkrio razne istorijske misterije. Njega glasom i pokretima Nolan North, koji je uticao i na Drake-ovu ličnost preklapajući segmente dijaloga lika. Drakeov izgled i ličnost su zasnovani je na Johnny Knokville, glumcu Harrisonu Fordu i junacima časopisa, romana i filmova. Dizajneri su se fokusirali na to da mu daju realne reakcije na svoje okruženje; na primer, posrće dok trči, jedva čisti predmete tokom skokova i prepoznaje apsurdnost situacija u kojima se nalazi. Mnogi recenzenti su Drake-a nazvali dopadljivim i verodostojnim likom i primetili su da je on redak primer fizički atraktivnog lika koji nije nabildovan. Pored ove najprodavanije figure, pogledajte i ostale u ovoj Uncharted kolekciji.

 

7. Mini Figure World of Nintendo - Mario 

O,it's a me, Mario! Brkati italijan je mnogima omiljeni lik, i to ne samo poslednjih par godina već 35 godina. Čitali ste sve naše tekstove o ovom jubileju koji Nintendo proslavlja ove godine. Pisali smo i o neverovatno vrednim starim Mario igrama koje su donele čitavo bogatstvo vlasnicima. Pored neverovatno velikog izbora igara i svega ostalog što je inspirisano Mariom, tu su i figure za one koji vole da skupljaju ovakve stvari. 

6. Bobble Figure Marvel 80 Years POP! - First Appearance Spider-Man (Metallic) SE

Marvel Comics je brend koji se nekako prvo vezuje za sve one muškarce koji su "deca" u duši, ali i za sve one koji obožavaju junake koje je Marvel univerzum doneo  stripove, filmove, serije, igre... Marvel je 1939. godine pokrenuo Martin Goodman. Marvel era je započela je 1961. godine, godine kada je kompanija lansirala Fantastičnu četvorku i druge naslove o superherojima koje su kreirali Stan Lee, Jack Kirby, Steve Ditko i mnogi drugi. Marvel među svoje likove ubraja takve poznate superheroje kao što su  Spider-ManIron ManCaptain AmericaHulkThorWolverineAnt-Man,  Wasp, Black WidowCaptain MarvelBlack Panther, Doctor Strange, Ghost Rider, Blade, Daredevil, Punisher i Deadpool. Postoje i timovi super heroja kao Osvetnici, X-Men, Fantastična četvorka i Čuvari galaksije, kao i superzlikovci uključujući  Doctor Doom, Magneto, Thanos, Loki, Green Goblin, Kingpin, Red Skull, Ultron, Mandarin, MODOK, Doctor Octopus, Kang, Dormammu, Venom i Galactus. Većina Marvelovih izmišljenih likova deluje u jedinstvenoj stvarnosti poznatoj kao Marvel Univerzum, sa većinom lokacija koje odražavaju mesta iz stvarnog života; mnogi glavni likovi imaju sedište u Njujorku. Sve figure sa Marvel likovima možete proveriti na ovom linku.

 

5. Action Figure Mortal Kombat 11 - Scorpion 

Mortal Kombat je američka franšiza usredsređena na seriju video igara, koju su prvobitno razvili Midway Games 1992. Razvoj prve igre prvobitno se zasnivao na ideji koju su Ed Boon i John Tobias napravili u video igrici sa glumcem Jean- Claude Van Damm-om, ali kako je ta ideja propala, stvorena je borilačka igra na temu fantazije. Mortal Kombat je prva ikada borilačka igra koja je predstavila tajnog borca koga postižete ako je igrač ispunio niz zahteva. Originalna igra iznedrila je mnoge nastavke i nekoliko akciono-avanturističkih igara, kao i iz serije stripova i igre sa kartama. Filmski producent Lawrence Kasanoff je licencirao prava na igru ranih 1990-ih i proizveo prvi hit film ikada snimljen iz video igre. Lorens je takođe producirao drugi film, animirane TV serije, filmove i TV serije uživo, prvih milion platinastih albuma i živu akcionu turneju. Mortal Kombat je postao jedna od najuspešnijih borbenih franšiza u istoriji video igara i jedna od medijskih franšiza sa najvećom zaradom svih vremena. Kontroverze oko Mortal Kombata delimično su dovele do stvaranja ESRB sistema za ocenjivanje video igara.

4. Mini Figure Fallout - Mystery 

"Fallout" je serijal post-apokaliptičnih RP video igara, kreiran od strane Interplay Entertainment-a. Radnja serijala postavljena je u vremenskom periodu 22. i 23. veka, a retrofuturistička tema inspirisana je posle-ratnom kulturom USA 1950-tih godina. Prethodnik serijala je igra "Wasteland", takođe kreirana od strane Interplay Entertainment-a. Prva dva naslova serijala, "Fallout" (1997) i "Fallout 2" (1998), razvijena su od strane Black Isle Studios, a taktička ''role-playing'' igra "Fallout Tactics: Brotherhood of Steel" (2001) razvijena od strane Micro Forté i 14 Degrees East. 2004. godine, Interplay je zatvorio Black Isle Studios, i nastavio sa proizvodnjom "Fallout: Brotherhood of Steel", akcione igre sa role-playing elementiima za PlayStation 2 i Xbox. "Fallout 3", treći nastavak glavnog serijala, objavljen je 2008. godine od strane Bethesda Softworks-a, i prati je "Falout: New Vegas" 2010., razvijen od strane Obsidian Entertainment-a. Četvrti nastavak glavnog serijala, "Fallout 4", objavljena je 2015. godine, i "Fallout 76", prva multiplayer video igra u serijalu, objavljena je 2018. godine. 

3. Bobble Figure Fortnite POP! - Peely

Fortnite Battle Royale je besplatna video igra koju je razvio i objavio Epic Games. Prvobitno je objavljen 26. septembra 2017. godine za Microsoft Windows, macOS, PlayStation 4 i Xbox One, a slede sledeće godine portovi za iOS, Android i Nintendo Switch. Verzije za PlayStation 5 i Xbox Series X / S objavljene su krajem 2020. Igrači se mogu boriti sami (Solo), sa jednim dodatnim igračem (Duo) ili sa grupom do tri druga (Squads). Glavna razlika u odnosu na ostale u žanru su elementi konstrukcije igre koji omogućavaju igračima da grade zidove, prepreke i druge strukture iz prikupljenih resursa kako bi se zaštitili od napada ili dali prednost strateškom pogledu. Battle Royale koristi sezonski pristup sa borbenim prolazima i uvedi nove sadržaje za prilagođavanje likova u igru, kao i ograničene događaje, od kojih neki odgovaraju promenama na mapi igre. Od svog početnog ova igra je hit a postoji bezbroj proizvoda sa likovima iz igre. Ukoliko želite da pogledate i ostale figure iz ponude, kliknite na link.

2. Action Figure Star Wars The Mandalorian - The Child

Beba Yoda... fenomen koji je nekako neočekivano osvojio sve. Čak i one koji nisu ljubitelji Star Wars serijala. Toliko mali, simpatičan, sa preslatkim očima, šarmirao je sve bez obzira na godine.  Figura je mnogo bolja od majica koje možete pronaći u svim radnjama na svetu. Ukoliko poželite i ostale SW junake kao figure, kliknite na link. A sve ostale proizvode, kao što su šolje, privesci i ostalo, proverite na ovom linku.

1. Bobble Figure Harry Potter Holiday POP! - Harry Potter

Figura koju ste ovoga vikenda najviše kupovali je Harry Potter ! Ista figura je trenutno rasprodata ali se u radnjama može naći još toliko drugih iz Harry Potter serijala. Pored figura, tu je još veliki broj proizvoda koji mogu biti idealan poklon. Skrećemo vam pažnju na najnovije i na žalost, u skladu sa pandemijom, maske sa oznakama Hogwarts škola.

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
19,99 EUR
Veličina
Nova
19 ,99 EUR
Sačuvano u omiljne
Akcione figure HFI1812
Statue Harry Potter Magical Creatures - Hedwig 19cm
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
39,99 EUR
Veličina
Nova
39 ,99 EUR
Sačuvano u omiljne
Akcione figure HFI1741
Statue Harry Potter Magical Creatures - Dobby 19cm
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
39,99 EUR
Veličina
Nova
39 ,99 EUR

Slični članci

23.
Dec.
2020.
Vijesti/Najnovije
Zbog čega je gift box idealan poklon?
23.
Dec.
2020.
Vijesti/Najnovije
Novi način života ove godine je doneo i nove navike kada je u pitanju kupovina. Da li kupujemo sebi, ili želimo da obradujemo nekog nama dragog postalo je te...
18.
Dec.
2020.
Ova mama je gejmer
Harry Potter kao lik iz knjige, kao junak iz filma ali i kao deo naših života.