Ova mama je gejmer

Pošto video igre mogu imati i pozitivne i negativne efekte na mentalno zdravlje, provjerite kod sebe prije i poslije igranja. Važno je da prepoznate svoja raspoloženja i emocionalna stanja kako biste razumjeli koje igre ih čine boljim ili lošijim.
Detaljnije
Za razliku od pravog života, u video igrama možemo da počnemo sve ispočetka i izgubljeni život nije definitivan
Detaljnije
Igre mogu pomoći kada ste usamljeni ali sa njima morate pažljivo kao sa ljekovima i suplementima. Previše može biti loše ali i pogrešan izbor može dati lošiji rezultat. Uđite u svijet gejminga na pravi način, pravilnim izborom igara i nikada nemojte pretjerivati!
Detaljnije
Kao što se moramo pomiriti sa time da će gejming ostati tu, tako je i sa AI tehnologijom. Gejming možemo kontrolisati ali AI nam može napraviti problem. AI će promjeniti obrazovanje na različite načine, od načina na koji učenici uče do načina na koji nastavnici podučavaju
Detaljnije
Ovaj pristup nastavnom planu i programu i podučavanju je veoma pogodan da iskoristi sve prednosti digitalnog nastavnog plana i programa. 
Detaljnije
Ružno je da se Ubisoft hvali činjenicom da je našao način kako da generiše priču za svoje igre bez toga da za to plaćaju stvarne pisce.
Detaljnije
Gejming je lako mrziti i braniti. Dežurni krivac za sve ono što se ne razumije ili nema dovoljno informacija. Al je kažu nešto što će nam olakšati živote i definitivno nešto o čemu se malo zna, pa je lakše ćutati da se ne ispadne “glup”.
Detaljnije
Pokemoni jesu preslatki, to niko ne spori. Pitanje je da li su slatki, mali Pokemoni dovoljno vrijedni davanja svih navedenih informacija. Koja je cijena privatnosti i umijemo li da je cijenimo?
Detaljnije
Prvi draft igre je da će Kratos biti ubijen u God of War Ragnaroku tokom svoje prve borbe sa Torom. Minecraft je razveselio igrače tako što je otkrio veličanstveno ružičasti, potpuno novi biom, dok se kompozitor igre Atomic Heart Mick Gordon obavezao da će svoj honorar za rad na igrici donirati Ukrajini i to Ukraine Crisis Appeal.
Detaljnije
Microsoft otkazi povlače sa sobom i otkazivanja igara.
Detaljnije
Mnoštvo najava, odlaganje Star Wars Jedi: Survivor, James Gunn i Peter Sanfran su zvanično predstavili svoje planove za prvu fazu novog DCU-a, dok je Halo Infinite programer 343 Industries navodno odbacio Slipspace motor u korist Unreal Engine. I to nije sve!
Detaljnije
Različite ideje is Wizarding World-a su se jednog dana našle na kafi, popričale po koju i evoluirale u Hogwarts Cafe.
Detaljnije
Grand Theft Auto, The Walking Dead, Red Dead Redemption ili Cyberpunk 2077. Iako ovo može zvučati kao stvari koje sigurno ne biste željeli u svom domu, to su i stvari koje vaše dijete možda želi. Kako možete transformisati video igre u korisnije iskustvo pa čak i pomoći djetetu da se bolje osjeća?
Detaljnije
Matematika, logika, brzina, učenje stranog jezika... Mnogo je dobrih stvari koje pravilno usmjeren gejming može da unaprijedi kod djece. Učenje sa video igrama može biti učenje i idealna zabava.
Detaljnije
Ostalo je još malo vremena do kraja godine i još manje je vremena za biranje savršenog poklona. Kako biti siguran da ste odabrali pravi poklon?
Detaljnije
2022. godina je bila čudna i drugačija od očekivanog. Ipak, donela je neke fenomenalne igre koje Vam preporučujem da odigrate sa dragim ljudima jer Co-op nikada ne izlazi iz mode.
Detaljnije
Microsoft tvrdi da Sony najverovatnije plaća developerima da ih odbijaju kada je u pitanju Xbox Game Pass, i to kao odgovor na optužbe u vezi akvizicije. 
Detaljnije